Απεργία: Δεμένα τα πλοία σε Ραφήνα, Λαύριο και Πειραιά την Τετάρτη 28/2

Με προβλήματα θα γίνουν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, καθώς τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία έκαναν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχουν εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία, και έτσι δεν πρόκειται να αποπλεύσουν πλοία, από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί), ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (κατώτερα πληρώματα μηχανής), ΠΕΕΜΑΓΕΝ (μάγειρες) απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου, να μη λείψει κανείς από τον απεργιακό αγώνα και να συντονίσουν τις δυνάμεις τους με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα. Διεκδικούν ανάμεσα στα άλλα:

Εφαρμογή και ανανέωση των ΣΣΕ, με μισθούς που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες τους.

Οργανικές συνθέσεις, ενάντια σε νόμους (4150/2013 κ.ά.) που υπηρετούν τους εφοπλιστές, με την εντατικοποίηση της εργασίας, αυξάνοντας τα εργατικά ατυχήματα, τις ασθένειες.

Κοινωνικοασφαλιστική προστασία των ανέργων και συνολικά των ασφαλισμένων, ενάντια στην υποστελέχωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.

Ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ανώτατη, σύγχρονη. Να αποσυρθεί η εργασία του Ιδρύματος Ευγενίδη, που υποβαθμίζει και απαξιώνει τα διπλώματα, παραδίδει τη ναυτική εκπαίδευση σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, ΥΝΜ, ΣΩΣΤΙΚΑ, ΑΝΥΕ, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ναυτεργατών.

Η ΠΕΝΕΝ (ναύτες), από την πλευρά της, διευκρινίζει ότι η απεργία θα γίνει στα πλοία που θα βρίσκονται σε όλη τη γεωγραφική έκταση του Πειραιά και στα λιμάνια Ραφήνας – Λαυρίου, λέγοντας ότι η ανταπόκριση του κλάδου στο κάλεσμα τους είναι καθολική, γεγονός που προμηνύει ότι κανένα πλοίο στα προαναφερόμενα λιμάνια δεν θα λύσει κάβους και κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί κατά το χρόνο που ισχύει η απεργία τους. “Η απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αποτελεί την απάντηση του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική η οποία συσσωρεύει και οξύνει τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα” σημειώνει.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ).

Επίσης κλειστό θα παραμείνει και το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες στην προβλήτα Ι του ΟΛΠ (Ένωση Μονίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ) με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που χάθηκαν 57 συνάνθρωποι μας και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30πμ στα Προπύλαια. Στην απεργία συμμετέχει και η ΕΝΕΔΕΠ, το σωματείο των λιμενεργατών στις δυο προβλήτες της Cosco.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.