Απεργία για τα Τέμπη: Kλειστοί δρόμοι στην Αθήνα – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις

Παραλύει η χώρα σήμερα καθώς χιλιάδες εργαζομένων συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, οι ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ ζητώντας απαντήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Από την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χανιά, τη Λάρισα και το κέντρο της Αθήνας, ο κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνεται στα σημεία που έχουν ήδη προγραμματιστεί με σκοπό να ακολουθήσουν πορείες διαμαρτυρίας.

Στην Αθήνα το κάλεσμα είναι στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και τα Προπύλαια με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος.

 

Οι κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα

Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα.

Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση των οχημάτων έχει διακοπεί:

στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός,
στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη,
στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Μετρό: Αλλαγή στις ώρες λειτουργίας σήμερα 8/3 – Τι γίνεται με Ηλεκτρικό και ΗΣΑΠ

Όσον αφορά στη λειτουργία του Μετρό, υπήρξε μία αλλαγή στα δρομολόγια και τελικά θα λειτουργήσει σήμερα 4 και όχι για 6 ώρες, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Πιο αναλυτικά, το μετρό θα κάνει δρομολόγια σήμερα από τις 12:00 μέχρι τις 16:00. Στην αρχή είχε ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσει από τις 11 μέχρι τις 5 όμως αυτό άλλαξε στη συνέχεια.

Ο ηλεκτρικός και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00.

Οι κλειστοί σταθμοί του μετρό σήμερα 8/3

Ωστόσο, στο χρονικό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι κλειστοί οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Τι ώρα είναι οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών έχουν απευθύνει κάλεσμα για τις 12:00 της Τετάρτης στα Προπύλαια.

Οι προσυγκεντρώσεις για τη μεγάλη συγκέντρωση θα είναι στις 11:30 το πρωί στα εξής σημεία του κέντρου της Αθήνας:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα στον ιδιωτικό τομέα, οικοδόμοι, τρόφιμα – ποτά, φάρμακο, χημική, ενέργεια, τύπος – χαρτί, ιματισμός – δέρμα, μέταλλο, επισιτισμός – τουρισμός, τηλεπικοινωνίες, ταχυμεταφορές, καλλιτέχνες, ΜΜΕ, δικηγόροι, γυμναστές.

Πλατεία Κοραή: Σωματεία στις αστικές συγκοινωνίες, στο σιδηρόδρομο, ναυτεργατικά σωματεία, Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, μαζικοί φορείς του Πειραιά.

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής, ΟΒΣΑ, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία στις τράπεζες και στο εμπόριο, Σωματεία λογιστών και καθαριστριών, Σωματεία Υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής διοίκησης, Σωματείο δήμων.

Νοσοκομεία Παίδων (Γουδή): Σωματεία υγειονομικών και της ειδικής αγωγής, μαζικοί φορείς των δήμων της Ανατολικής Αθήνας

【LIVE】 Βουλή των Ελλήνων - Αθήνα - Σύνταγμα | SkylineWebcams

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.