Απεργία: “Κόλαση” στους δρόμους – Πού υπάρχουν προβλήματα – Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, λεωφορεία

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση για τους οδηγούς στα περισσότερα οδικά δίκτυα της πρωτεύουσας λόγω και των κινητοποιήσεων στα μέσα μεταφοράς, με τα οχήματα λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Συγκεκριμένα σήμερα από το πρωί η κίνηση είναι αυξημένη στην Πειραιώς λόγω διακοπής κυκλοφορίας από το ύψος της Ηρακλειδών λόγω φωτιάς σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι.

Επίσης στη λεωφόρο Κηφισίας στο ρεύμα καθόδου από Εθνικής Αντιστάσεως έως Πανόρμου.

Όσον αφορά στις εθνικές οδούς, κίνηση καταγράφεται στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από Δαφνί έως διυλιστήρια. Ιδιά κατάσταση και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα εξόδου (Αθηνών έως Καλυφτάκη) από Λένορμαν έως Αχαρνών.

Επίσης αυξημένη κίνηση σημειώνεται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα εισόδου (Καλυφτάκη-Αθηνών) από Αττική οδό έως ΚΤΕΛ.

Παράλληλα στην Αττική οδό υπάρχουν καθυστερήσεις 5′-10′ στην έξοδο για Λαμία, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Καθυστερήσεις και στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 5΄-10΄από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας

 

Απεργία 16 Μαρτίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, λεωφορεία- Κλειστοί 3 σταθμοί

Στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση για το δυστύχημα στα Τέμπη συμμετέχουν σήμερα, Πέμπτη 16 Μαρτίου και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, ζητώντας δημόσιες, σύγχρονες κι ασφαλείς μαζικές μεταφορές.

Ειδικότερα, λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ: Τα πρώτα και τα τελευταία δρομολόγια

Οι σταθμοί της Γραμμής 1 (ΗΣΑΠ) θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό

Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56
από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52
από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47
από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54
από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31
από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34

Τραμ

Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 10:18
από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 09:58
από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 09:55
από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 10:07

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42
από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22
από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07
από Ασκ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10
από Ασκ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31
από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 14:19
από Αγ. Τριάδα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 14:31

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ. Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ δηλώνει «η εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με ζητήματα ελλιπούς ασφαλείας σε βαθμό που αγγίζουν την παθογένεια» και απαιτεί «συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή». Τέλος καλεί τους εργαζόμενους στις 11:00 π.μ. στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως 9 το βράδυ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ – ΟΣΥ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί, οι υπεύθυνοι να πληρώσουν. Απαιτούμε συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή» δηλώνουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

lifo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.