Απεργούν οι διανομείς της Wolt μέχρι τη Δευτέρα ενάντια στη μείωση των αμοιβών τους – Τα αιτήματά τους

Οι διανομείς της “Wolt” απεργούν μέχρι και τη Δευτέρα (3/4) ενάντια στην απόφαση της εταιρείας διανομής για μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία. Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένονται για σήμερα και αύριο (1-2/4).

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απεργία των διανομέων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Wolt” ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Σήμερα Σάββατο (1/3) και την Κυριακή (2/4) οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στις 16:00 ενώ τη Δευτέρα (3/4) είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας (Μιχαλακοπούλου 80) στις 2 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης (30/3) και της Παρασκευής (31/3), οι διανομείς πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι της Wolt, διεκδικούν:

Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.

Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.

Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής- εξοπλισμός.

Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους της Wolt

“Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εκατοντάδων διανομέων στην WOLT, οι οποίοι με την χθεσινή τους μεγάλη κινητοποίηση και με αυτές που ακολουθούν δίνουν μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία μετά από την προκλητική απόφαση για μείωση της αμοιβής των εργαζόμενων ανά παραγγελιά. Η απόφαση της εργοδοσίας ήρθε να προστεθεί στα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, την δουλειά από ήλιο σε ήλιο, από νύχτα σε νύχτα.

Η δυναμική και μαζική τους συμμετοχή στην απεργία αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι μόνο με τον οργανωμένο, μαζικό αγώνα, με την αλληλεγγύη, μπορούν οι εργαζόμενοι να κερδίσουν και να κατοχυρώσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Ο αγώνας των διανομέων της Wolt είναι συνέχεια και συνδέεται με τον αγώνα όλης της εργατικής τάξης για ζωή με αξιοπρέπεια, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ασφαλή σχολειά, δρόμους, αντισεισμική θωράκιση, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία για όλο των λαό και τους εργαζόμενους.”

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.