Απίστευτο! Δείτε πόσα δισεκατομμύρια έχασε ο Ζάκερμπεργκ σε μία ημέρα

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχασε 29 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, καθώς η μετοχή της Meta Platforms κατέγραψε πτώση ρεκόρ. Την ίδια ώρα, ο Τζεφ Μπέζος αναμένεται να προσθέσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του, χάρη στα μεγάλα κέρδη της Amazon.

Η ιστορική «βουτιά»- της τάξεως του 26,4%- της μετοχής της Meta «διέγραψε» πάνω από 230 δισεκατομμύρια δολάρια από την εμπορική αξία της. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγράψει ποτέ σε μια ημέρα αμερικανική εταιρεία και αυτή ήρθε εν μέσω ανησυχιών για το μέλλον του Facebook, που ανακοίνωση για πρώτη φορά πτώση στον αριθμό των ημερήσιων χρηστών.

Η «βουτιά» της μετοχής μείωσε την περιουσία του Ζάκερμπεργκ σε 85 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας κατέχει περίπου το 12,8% του κολοσσού της τεχνολογίας.

Αυτή η μείωση της περιουσίας του Ζάκερμπεργκ είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί σε μία ημέρα. Έρχεται μετά από την απώλεια 35 δισεκατομμυρίων που υπέστη ο Έλον Μασκ τον περασμένο Νοέμβριο. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο ιδρυτής του Facebook είναι 12ος στη λίστα του Forbes για τους δισεκατομμυριούχους, η οποία ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Οι συναλλαγές μετοχών τεχνολογίας παραμένουν ασταθείς, καθώς οι επενδυτές πασχίζουν να αποτιμήσουν τον αντίκτυπο του υψηλού πληθωρισμού και της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων.

Οι μετοχές της Meta θα μπορούσαν κάλλιστα να ανακάμψουν σύντομα και το πλήγμα στην περιουσία του Ζάκερμπεργκ να μείνει στα χαρτιά, σημειώνει το Reuters.

Κέρδη για τον Μπέζος

Η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ διαφορετική για τον Τζεφ Μπέζος, στον οποίο ανήκει περίπου το 9,9% της Amazon, σύμφωνα με το Refinitiv.

Το προηγούμενο τρίμηνο τα κέρδη της Amazon αυξήθηκαν, χάρη στις επενδύσεις που έκανε στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Rivian. Επίσης, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την ετήσια συνδρομή του Prime στις ΗΠΑ, κάτι που ανέβασε τις μετοχές της κατά 15%.

Υπενθυμίζεται ότι η περιουσία του Μπέζος αυξήθηκε κατά 57% πέρυσι και έφτασε τα 177 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, κυρίως χάρη στην άνθηση που γνώρισε η Amazon κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.