Από ποιον δήμο της Ανατολικής Αττικής, η Τουρκία αρνήθηκε τη βοήθεια για τους σεισμόπληκτους

Την ανθρωπιστική βοήθεια που είχε συγκεντρωθεί για τους σεισμόπληκτους από τους κατοίκους του Δήμου Λαυρεωτικής, αρνήθηκε να αποδεχτεί η Τουρκία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής αναφέρεται:

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και ο Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης των Λαών Λαύριο – Αλέξινατς ευχαριστούν όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Τουρκία και τη Συρία.

Δυστυχώς έπειτα από την άρνηση της τουρκικής πλευράς να αποδεχτεί τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν, δεν στάθηκε δυνατή η αποστολή στον προορισμό τους.

Επίσης, σε συνέχεια επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα, μας πληροφόρησαν ότι μπορούν να δεχτούν μόνο χρήματα και φάρμακα. Συνεπώς, τα υπόλοιπα αγαθά παρέμειναν εδώ.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ίδια διαδικασία εφαρμόστηκε και από τον Ερυθρό Σταυρό.

Η Αλληλεγγύη όμως δεν σταματά. Κατόπιν συνεννόησης αποφασίστηκε τα τρόφιμα να διατεθούν για τις ανάγκες των συσσιτίων που παρέχονται από το Πνευματικό Κέντρο «Καταφυγή» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κερατέας και του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Λαυρίου.

Τα εναπομείναντα δέματα που περιείχαν ρουχισμό, κουβέρτες και είδη υγιεινής παραδόθηκαν στη δομή προσφύγων της Μαλακάσας.

Είμαστε δίπλα στον άνθρωπο όπου υπάρχει ανάγκη.

Σας ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκριση!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.