Αποκάλυψη “βόμβα” από βουλευτή της Αν. Αττικής: Κλήθηκε σε απολογία – «Είμαι πλέον υποψήφιος με ερωτηματικό»

Σε απολογία κλήθηκε ο Αντώνης Μυλωνάκης από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, με αφορμή σενάρια αποστασίας εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο δημοσιογράφος και βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, μιλώντας στο Blue Sky.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μυλωνάκης, κλήθηκε σε απολογία από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, μαζί με ακόμα δύο βουλευτές. Ο Αντώνης Μυλωνάκης πρόσθεσε ότι σκοπεύει να στείλει έγγραφη απάντηση στα αρμόδια όργανα του κόμματος και ότι δεν γνωρίζει αν τελικά θα είναι υποψήφιος βουλευτής εκ νέου, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί από την ηγεσία.

«Έγραφε το ρυπαρό, μεθοδευμένο και στημένο αυτό δημοσίευμα ότι η ΝΔ θα πάρει αποστάτες από την Ελληνική Λύση και το ΠΑΣΟΚ και ενέπλεκε το όνομά μου ως πρωτοκλασάτος βουλευτής του κόμματος και ότι θα πάρω μαζί μου ακόμη δύο βουλευτές, την κυρία Αλεξοπούλου και τον κ. Αβδελά για να τους έχω στη ΝΔ. Υποστήριζε, δε, ότι μας έδωσαν μαύρες σακούλες. Και γι’ αυτό το δημοσίευμα με κάλεσαν να απολογηθώ» τόνισε ο κ. Μυλωνάκης.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει σε εμένα η ΝΔ κάτι τέτοιο, γιατί δεν ενδίδω. Έχω μια ιστορία, ένα παρελθόν. Πιλότος τόσα χρόνια. Δεν έχω ανάγκη να ξαναμπώ στη Βουλή» είπε ο βουλευτής, ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα, απάντησε:

«Το σκέφτομαι. Θα στείλω υπόμνημα στα όργανα του κόμματος. Παίζεται αν θα είμαι υποψήφιος και από εμένα και από το κόμμα».

Εκφράζοντας τέλος το παράπονό του για τον Κυριάκο Βελόπουλο, είπε: «Το πρώτο που πρέπει να κάνει ένας πρόεδρος είναι να με στηρίξει. Δεν γίνεται να μην με στηρίξει επειδή έγραψε κάτι ένας τυχαίος».

Το όλο θέμα, ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα εφημερίδας την Πέμπτη με τίτλο «Αποστασία τριών βουλευτών του Κυριάκου Βελόπουλου μεθοδεύει το Μαξίμου», το οποίο έκανε λόγο για δύο άνδρες και μία γυναίκα που συζητούν αποσκίρτηση από την Ελληνική Λύση. Το δημοσίευμα δεν ανέφερε ονόματα, ωστόσο «φωτογράφιζε» τον Αντώνη Μυλωνάκη, τον Απόστολο Αβδελά (βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης) και την Κατερίνα Αλεξοπούλου (βουλευτής στο βόρειο τομέα Αθήνας).

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Λύση μετά το ζήτημα που προέκυψε με τα δημοσιεύματα που φέρουν βουλευτές του κόμματος να συνομιλούν με τη ΝΔ.

«Ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο πρόεδρος σε θέματα δεοντολογίας του κόμματος. Με βάση τα όργανα του κόμματος ζητήθηκε από τους φερόμενους συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν υπομνήματα με τις απόψεις τους. Ο πρόεδρος δεν συνομιλεί με υποψηφίους βουλευτές για θέματα δεοντολογίας. Τα όργανα θα αποφασίσουν για το αν οι αιτιάσεις των φερόμενων ως εμπλεκόμενοι στα δημοσιεύματα ευσταθούν ή όχι» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ώρες. Δεν είναι προσωπικό θέμα του προέδρου με κανέναν εκ των υποψηφίων, αλλά είναι θέμα αρχών και αφορά μόνο τα όργανα. Δεν κλήθηκαν ποτέ σε απολογία από κανέναν . Ζητήθηκαν απλά εξηγήσεις και να καταθέσουν τις απόψεις τους».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.