Αποκάλυψη «βόμβα» – Κύκλωμα κατασκοπείας στην Ελλάδα από την Τουρκία!

Το Nordic Monitor, αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο των τουρκικών αρχών, στο οποίο αναφέρεται ότι οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες εντάσσονταν σε ευρύτερη μυστική επιχείρηση της τουρκικής κυβέρνησης στην Ελλάδα για τον εντοπισμό Γκιουλενιστών.

Το δημοσίευμα του Nordic Monitor, κάνει λόγο για κύκλωμα κατασκοπείας που έστησε τούρκος αστυνομικός, συγκεντρώνοντας πληροφορίες στο πλαίσιο μυστικής επιχείρησης που διεξήγαγε η τουρκική κυβέρνηση στην Ελλάδα για τον εντοπισμό Γκιουλενιστών.

Στο δημοσίευμα του Nordic Monitor, αποκαλύπτεται απόρρητο έγγραφο το οποίο έστειλε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας (Emniyet) στις 2/9/2020 με παραλήπτες τουλάχιστον δώδεκα τουρκικά αστυνομικά τμήματα ώστε να τους διαβιβάσει πληροφορίες και στοιχεία που συγκέντρωσε ο τούρκος αστυνομικός, από παρακολουθήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει πάντα το ίδιο δημοσίευμα, ο τούρκος αστυνομικός ήταν αποσπασμένος στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και κατασκόπευε τουλάχιστον έξι επιχειρήσεις και 13 άτομα ενδιαφέροντος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων ένα εστιατόριο, μια αγορά λιανικής, ένα μεσιτικό γραφείο και ένα πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων.

Σε κάποιες περιπτώσεις, αντικείμενο κατασκοπείας και παρακολούθησης ήταν και οι σύζυγοι των ιδιοκτητών των προαναφερθέντων επιχειρήσεων, που φέρονται να είχαν διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν (FETO).

«Η κατασκοπευτική δραστηριότητα δείχνει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν όχι μόνο αγνοεί το νόμο σε γειτονική χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά παραβιάζει τον νόμο που απαγορεύει στην τουρκική αστυνομία να διεξάγει τέτοιου είδους επιχειρήσεις», συμπληρώνει το Nordic Monitor.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στην Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκαν για έρευνες στην Τουρκία. H αποκάλυψη έγινε από τον εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.