Αποκλειστικό: Η Δ. Γκικάκη θα εκπροσωπεί όλα τα λιμάνια της χώρας στο ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας!


Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κα Δέσποινα Γκικάκη, από σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του irafina.gr, θα εκπροσωπεί όλα τα λιμάνια της χώρας στο ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)

Πιο συγκεκριμένα, συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης το ΔΣ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ)

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ανάδειξη εκπροσώπου, στο ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του irafina.gr, η κα. Δέσποινα Γκικάκη θα είναι αυτή που θα εκπροσωπεί πλέον όλα τα λιμάνια της χώρας στο ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

Ο ρόλος της κα. Γκικάκη θα είναι να συμμετέχει στα ΔΣ του ΣΕΕΝ εκπροσωπώντας τις θέσεις της ΕΛΙΜΕ και συμβάλλοντας στην επίλυση προβλημάτων, χτίζοντας ουσιαστικά μία γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Τραγουδάμε για τη Χριστίνα

 

Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος, είναι Εταιρία αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  που έχει στόχο τον συντονισμό των δραστηριοτήτων των μελών της με σκοπό την ανάπτυξη λιμενικής πολιτικής ,τη συμμέτοχη των λιμένων στην περιφερειακή ανάπτυξη και την δημιουργία εύρωστων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων παροχής λιμενικών υπηρεσιών.

Μέλη της είναι οι 13 Οργανισμοί Λιμένων Ελλάδας (ανάμεσα σε αυτούς και ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας) που είναι ανώνυμες εταιρίες και 10 Λιμενικά Ταμεία.

Ο «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας» ιδρύθηκε το έτος 1921 και αποτελεί τον φορέα εκπροσώπησης του κλάδου των επιβατηγών πλοίων στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμα:  Το μήνυμα της Βανίτας Σωφρόνη για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Μέλη του ΣΕΕΝ είναι ελληνικές και ευρύτερα κοινοτικές πλοιοκτήτριες και διαχειρίστριες εταιρείες επιβατηγών – οχηματαγωγών και επιβατηγών εν γένει πλοίων, τα οποία δραστηριοποιούνται στον χώρο της ακτοπλοΐας, των διεθνών γραμμών και της κρουαζιέρας.

Ο ΣΕΕΝ είναι θεσμικός συνομιλητής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη διαμόρφωση του ακτοπλοϊκού δικτύου και γενικότερα για όλα τα ζητήματα της επιβατηγού ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Ως κοινωνικός εταίρος διαπραγματεύεται και υπογράφει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας πληρωμάτων και υπαλλήλων για τα πλοία ακτοπλοΐας, διεθνών γραμμών και κρουαζιέρας, ενώ είναι μέλος και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Δείτε ακόμα:  Κύριε Δήμαρχε του Μαραθώνα...

Σκοπός του ΣΕΕΝ είναι η προάσπιση, προαγωγή και προβολή της σημασίας και συμβολής της επιβατηγού ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία, στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Χώρας και στην ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών για τη βελτιστοποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της επιβατηγού ναυτιλίας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως.

Αποστολή του είναι να συμβάλει στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, που δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό εθνικό κεφάλαιο στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικό ανταγωνισμό.