Αποκλειστικό: Τι ανακάλυψαν στις υπόγειες εγκαταστάσεις στο Οχυρό Ραφήνας! (φωτό)


Κάθε φορά που γίνεται κάποιο έργο στο Οχυρό της Ραφήνας ανακαλύπτονται και νέοι “θησαυροί” που, αυτή τη φορά, έμεναν κρυμμένοι για πάνω από 70 χρόνια, στις υπόγειες εγκαταστάσεις.


Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr,  η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «Παρεμβάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης του κτιριακού αποθέματος στον λόφο του Οχυρού» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Η έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση ύψους 1.965.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός αθλητικού, πολιτιστικού και ιστορικού πάρκου στο Οχυρό Ραφήνας, είχε περάσει από το ΔΣ, κατατέθηκε η πρόταση και τώρα ξεκίνησαν οι εργασίες, στα πλαίσια  της μετατροπής του Λόφου Οχυρού στη Ραφήνα σε αθλητικό, πολιτιστικό και ιστορικό πάρκο.

Δείτε ακόμα:  Σπάτα - Αρτέμιδα: Στη διάθεση των δημοτών η Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτημάτων

Κατά την διάρκεια των εργασιών που γίνονται στις υπόγειες εγκαταστάσεις βρέθηκε το υδραγωγείο που τροφοδοτούσε ολόκληρο το οχυρωματικό έργο!

Βρέθηκε πηγάδι με αντλητικά μηχανήματα μέσα σε τσιμεντένιο δωμάτιο προς την πλευρά του οικισμού «Αύρα»
όπως επίσης οι αγωγοί που αναζητειται η απόληξη τους, καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε που καταλήγουν!