Απόκοσμο βίντεο: Πώς είναι να βιώνεις μια έκρηξη πυρηνικής βόμβας;

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει μέσω VR πώς είναι να στέκεσαι κοντά σε μια πυρηνική βόμβα που εκρήγνυται. Η θεωρία που έγινε viral και κατά πόσο ισχύει.

Ένα βίντεο που δείχνει πώς θα ήταν να στέκεσαι κοντά σε μια έκρηξη πυρηνικής βόμβας έχει κοινοποιηθεί ευρέως στο Twitter και στο Reddit, με τις εικόνες να είναι τρομακτικές και απόκοσμες.

Η προσομοίωση εικονικής πραγματικότητας (VR) δείχνει την οπτική γωνία κάποιου σε μια παραλία, όταν η βόμβα χτυπά στην θάλασσα, καταστρέφοντας την παραλία και τη γύρω βλάστηση από απόσταση.

Το βίντεο δείχνει μια στρατηγική πυρηνική βόμβα να πυροδοτείται, η οποία είναι παρόμοια σε μέγεθος με τις πραγματικές στις αμερικανικές στρατιωτικές δοκιμές.

Ένας σχολιαστής ανέφερε ότι το άτομο που παρουσιάζεται στο βίντεο δεν θα ήταν ασφαλές, καθώς η έκρηξη ήταν μεγαλύτερη από τον αντίχειρά του στον ορίζοντα. Η θεωρία αυτή λέει, στην ουσία, πως εάν η πυρηνική έκρηξη είναι μικρότερη από τον αντίχειρά σας, τότε είστε αρκετά μακριά και μπορείνα είστε ασφαλείς. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι αλήθεια, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Iflscience.com, οι φυσικοί στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ την εξέτασαν για μια εργασία που δημοσιεύτηκε σε προπτυχιακό περιοδικό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για μικρότερες εκρήξεις, ο κανόνας θα μπορούσε να λειτουργήσει.

«Αυτή η έρευνα έδειξε ότι εάν μια πυρηνική βόμβα 15 κιλοτόνων επρόκειτο να εκραγεί και ο αντίχειράς σας όταν τεντώνεται το ένα σας χέρι καλύπτει το μανιτάρι της έκρηξης, θα μπορούσατε να επιβιώσετε από τις περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις ακτινοβολίας, τρέχοντας πλευρικά προς την κατεύθυνση του ανέμου για τουλάχιστον 1,65 χιλιόμετρα σε μισή ώρα, δεδομένου ότι στέκεστε ακριβώς αντίθετα προς τον άνεμο στην έκρηξη», έγραψαν στο περιοδικό.

«Αν το σύννεφο του μανιταριού είναι μικρότερο από τον αντίχειρά σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα μπορούσατε να είστε σχετικά ασφαλείς, αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να εκκενώσετε την περιοχή ούτως ή άλλως», πρόσθεσαν.

Δείτε το τρομακτικό βίντεο:

https://twitter.com/TansuYegen/status/1577773886963326976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1577773886963326976%7Ctwgr%5E8f7ab5596da4f20c7142d08437b22758d53bb403%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fkosmos%2Fapokosmo-vinteo-pos-einai-na-vioneis-mia-ekrixi-pyrinikis-vomvas-des-se-vr.9787100.html

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.