Απόστολος Λύτρας: «Θα γίνει οικονομικός έλεγχος – Υπήρχαν πολλά μετρητά στο σπίτι στον Γέρακα»

Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου και ο Στάυρος Μπαλάσκας μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση Λύτρα.
Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης, ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των περιοριστικών όρων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Ο 52χρονος ποινικολόγος βρέθηκε σε κελί υψίστης ασφαλείας μαζί με άλλους δύο κρατούμενους. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για απάτες και ακόμα έναν επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Στο επίκεντρο, εκτός από την ειδεχθή πράξη στην οποία προέβη ο γνωστός δικηγόρος, είναι και τα περιουσιακά του στοιχεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας έχει πολλά χρέη, και ακίνητα που έχουν τεθεί σε πλειστηριασμό.

«Έχουν γίνει αναφορές για τον κ. Λύτρα ότι είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κάπου αναφέρθηκε πως από τις 9 υποθέσεις που έπαιρνε, πληρωνόταν τη μία. Στις άλλες έμπαινε με οποιονδήποτε τρόπο ακόμη και παραγκωνίζοντας πολλές φορές συναδέλφους του. δεν ήταν ιδιαίτερα συμπαθής. Αναλάμβανε τις υποθέσεις δωρεάν. Ο κ. Λύτρας το έκανε υπέρμετρα, ενώ το κάνουν όλοι, και το έκανε για να είναι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Χρωστούσε παντού, είχε και βοήθεια από την οικογένειά του. ο στόλος των super cars που διέθετε κόστιζε μισό εκατομμύριο ευρώ. το γραφείο του στην Εμ. Μπενάκη είχε βγει στο σφυρί 10 φορές και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το κρατούσε. Το σπίτι της γυναίκας του ήταν αρρύθμιστο, σε 10 μέρες θα έβγαινε σε πλειστηριασμό, είναι η μεζονέτα και το πάρκινγκ στο Χαλάνδρι», είπε ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Χρωστούσε στην ΑΑΣΔΕ πολλά. και για να κάνει όλες αυτές τις πατέντες οικονομικά, τα είχε μεταβιβάσει στην σύζυγό του. τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι ήταν να πληρωθούν μισθοί, τα σχολεία των παιδιών, και πολλά έξοδα στην Κύπρο. Υπήρχαν χρήματα στο σπίτι μετρητά, ένα μεγάλο ποσό. Θα γίνει οικονομικός έλεγχος στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του Απόστολου Λύτρα», συμπλήρωσε.

Αργυρίου: «Η αγάπη με την βία δεν συναντιούνται ποτέ»

Η ψυχολόγος κ. Αργυρίου μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία.

«Δεν ξεκινά ποτέ κάποιος και γίνεται βίαιος σε μια μέρα. Η βία έχει κλιμάκωση. Η σωματική βία είναι η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω κρύβει πολλά. Όταν φτάσουμε σε σημείο να κακοποιήσουμε βάναυσα την σύντροφό μας και μητέρα του παιδιού μας, σημαίνει ότι από πίσω υπάρχει μια άλλη μορφή βίας, η ψυχολογική, που είναι και η πιο ύπουλη και δεν την καταλαβαίνεις. Μπορείς να φτάσεις στα άκρα ανά πάσα ώρα», τόνισε.

Οι θύτες έχουν πρόβλημα διαχείρισης θυμού, είναι ευερέθιστοι. Όταν βλέπεις ότι αυτό κλονίζεται, πρέπει να πάρεις βοήθεια. Αλλά και αυτό δεν διαχειρίζεται σε μια μέρα. Με εξοργίζει που συνδέουν την αγάπη με μα κακοποιητική συμπεριφορά. Η αγάπη με την βία δεν συναντιούνται ποτέ. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Χρησιμοποιούν ως άλλοθι αγνά συναισθήματα. Υπάρχει μια χειριστική συμπεριφορά, που θέλουν να πιστεύουν ότι ο άλλος δεν μπορεί να κάνει χωρίς εσένα. Η αγάπη με την βία δεν συνδέονται. Στην αγάπη υπάρχει σεβασμός», συμπλήρωσε η κ. Αργυρίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.