Αποζημίωση 10.000 δολαρίων σε όσους τραυματίστηκαν στην πτήση με τις αναταράξεις!

Η Singapore Airlines προσφέρθηκε να καταβάλει αποζημίωση σε όσους τραυματίστηκαν σε πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη που αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι προσφέρεται να πληρώσει 10.000 δολάρια (7.800 £) σε όσους τραυματίστηκαν ελαφρά, σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Για επιβάτες με πιο σοβαρούς τραυματισμούς, η αεροπορική εταιρεία παρέχει “προκαταβολή 25.000 $ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους” και περαιτέρω συζητήσεις για να καλύψει τις “ιδιαίτερες συνθήκες τους”.

Ένας 73χρονος Βρετανός επιβάτης πέθανε και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν η πτήση SQ 321 αντιμετώπισε αναταράξεις πάνω από τη Μιανμάρ και μετατράπηκε στην Ταϊλάνδη τον Μάιο.

Η Singapore Airlines δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αίτημα του BBC News για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα άτομα θα δικαιούνται τις πληρωμές.

Περισσότερα από εκατό άτομα που βρίσκονταν στο SQ 321 νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Μπανγκόκ μετά το περιστατικό.

Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι το αεροπλάνο επιτάχυνε γρήγορα πάνω-κάτω και έπεσε περίπου 54 μέτρα σε 4,6 δευτερόλεπτα.
Οι επιβάτες περιέγραψαν πώς το πλήρωμα και όσοι δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας πετάχτηκαν και χτύπησαν την οροφή της καμπίνας.

Ένα νοσοκομείο στην Μπανγκόκ όπου νοσηλεύονται επιβάτες είπε ότι υπήρξαν τραυματισμοί στο νωτιαίο μυελό, στο κεφάλι και στους μυς.
Στο αεροσκάφος Boeing 777-300ER επέβαιναν 211 επιβάτες – συμπεριλαμβανομένων πολλών Βρετανών, Αυστραλών και Σιγκαπούρων – και 18 μέλη του πληρώματος στο αεροσκάφος Boeing 777-300ER τη στιγμή του συμβάντος.

Η εταιρεία είπε ότι θα προσφέρει πλήρη επιστροφή του ναύλου σε όλους τους επιβάτες της πτήσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν υπέστησαν τραυματισμούς.

Επιπλέον, η Singapore Airlines είπε ότι οι επιβάτες θα λάβουν αποζημίωση για καθυστέρηση σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αεροπορική εταιρεία πρόσφερε επίσης 1.000 S$ (739$, £580) σε όλους τους επιβάτες για την κάλυψη των άμεσων εξόδων και κανόνισε τα αγαπημένα τους πρόσωπα να πετάξουν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης όπου της ζητήθηκε.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να προσφέρουν αποζημίωση όταν οι επιβάτες τραυματίζονται ή πεθαίνουν ενώ βρίσκονται σε αεροπλάνο.

Το περιστατικό έφερε την προσοχή στις πρακτικές της ζώνης ασφαλείας, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως επιτρέπουν στους επιβάτες να λύσουν τις ζώνες τους κατά τη διάρκεια κανονικών συνθηκών κρουαζιέρας.

elefterostypos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.