Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένεια του Σουμάχερ για ψεύτικη συνέντευξη μέσω AI

H οικογένεια του «θρύλου» της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, κέρδισε την αγωγή κατά του εκδότη γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, το οποίο δημοσίευσε «συνέντευξή» του, η οποία δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τη Guardian, τον Απρίλιο του 2023, το περιοδικό «Die Aktuelle» απεικόνιζε στο εξώφυλλό τον Σουμάχερ με τον τίτλο: «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη», με τις υποτιθέμενες ατάκες που αποδίδονταν στον «θρύλο» της Formula 1 να παράγονται από τεχνητή νοημοσύνη.

Σε δήλωσή της την Πέμπτη στο Associated Press, η εκπρόσωπος της οικογένειας του Σουμάχερ, Σαμπίν Κεμ, έκανε λόγο για «επιτυχημένη» νομική κίνηση, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω σχολιασμό. Το ποσό της αποζημίωσης φέρεται να ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Μετά τον σάλο που είχε προκληθεί από την υποτιθέμενη συνέντευξη, ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Funke είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του Σουμάχερ, ενώ είχε προχωρήσει στην απόλυση της αρχισυντάκτριας του «Die Aktuelle», Αν Χόφμαν.

«Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευθεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς και οι αναγνώστες μας, από μια ομάδα όπως η Funke», ανέφερε τότε η διευθύντρια των περιοδικών του ομίλου, Μπιάνκα Πόλμαν.

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.