Μια ευχάριστη και άκρως ρομαντική έκπληξη περίμενε τους κατοίκους και τους περιπατητές στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Αρτέμιδα τις τελευταίες ημέρες.
Ένα πανέμορφο ζευγάρι κύκνων έκανε την εμφάνισή του στα καταγάλανα νερά, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων.
Οι δύο κύκνοι, σύμβολα αφοσίωσης και ομορφιάς, φαίνονται να απολαμβάνουν την ηρεμία της ακτής, αναζητώντας τροφή στην άμμο και το νερό, αδιαφορώντας για τον φακό που τους απαθανάτισε.
Η παρουσία τους προσδίδει μια αίσθηση γαλήνης στο χειμερινό τοπίο της ανατολικής Αττικής, υπενθυμίζοντάς μας τη σημασία της προστασίας του φυσικού μας πλούτου.
Αν βρεθείτε στην περιοχή για να τους θαυμάσετε από κοντά:
Κρατήστε αποστάσεις: Μην τους πλησιάζετε πολύ κοντά για να μην τρομάξουν.
Μην τους ταΐζετε ψωμί: Το ψωμί κάνει κακό στην υγεία τους. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τους προσφέρετε κάτι, προτιμήστε λίγο μαρούλι ή ειδικό σιτηρέσιο για πουλιά.
Προσοχή στα κατοικίδια: Αν έχετε τον σκύλο σας μαζί, κρατήστε τον με λουρί για να αποφευχθεί κάποια δυσάρεστη αλληλεπίδραση.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε τη φύση στην πόρτα μας. Ας τους καλωσορίσουμε με τον σεβασμό που τους αξίζει!





Φωτό Νίκος Καραμητσόπουλος
















































