Αρτέμιδα! Φωτεινή Τσούρη (Πρόεδρος ΣΕΒΕΑ): “Βιώνουμε τον θάνατο του εμποράκου”

Με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες να βιώνουν μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το παρόν και το μέλλον τους, το Φωτεινή Τσούρη, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του, δίνει το λόγο σε εκπροσώπους επαγγελματιών κλάδων και Προέδρους Σωματείων για να εκφράσουν τις αγωνίες και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Μιλώντας στο eea.gr η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αρτέμιδος, κ. Φωτεινή Τσούρη, συνοψίζει όσα βιώνει η ίδια αλλά και όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τη φράση «θάνατος του εμποράκου».

Η κ. Τσούρη κάνει λόγο για τεράστια ζημιά στον κλάδο της και εκτιμά ότι πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν μετά την άρση των μέτρων. Χαρακτηρίζει ανύπαρκτα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή εδώ και πολλούς μήνες, ενώ την ίδια ώρα το κράτος απαιτεί να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντί του.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΣΕΒΕΑ, η αγορά θα ήταν πιο βιώσιμη αν η κυβέρνηση επέλεγε να κλείσει τα μεγάλα κέντρα όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος και οι μικρές επιχειρήσεις, με όλες τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις, να λειτουργούν κανονικά.

Αναφερόμενη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σημειώνει ότι βρίσκεται δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται και μάλιστα με πολύ ενεργό ρόλο.

Η κ. Τσούρη διαβλέπει ότι η επόμενη μέρα μετά την πανδημία θα είναι οδυνηρή και τονίζει ότι η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει τις επιχειρήσεις με σοβαρά κονδύλια προκειμένου να καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας που αυτήν την στιγμή αιμορραγεί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.