Αρτέμιδα: Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση μεταφορά του 2ου Γυμνασίου (φωτό)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διασταύρωση Αρτέμιδος, όπου γονείς και μαθητές ζητούν την άμεση μεταφορά του 2ου Γυμνασίου σε κατάλληλο κτήριο στην περιοχή της Βραυρώνας.

Σε σχετική ανακοίνωση που έχει εκδώσει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σπάτων – Αρτέμιδος, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων: 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας, 6ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας, 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας, 1ο Λύκειο Αρτέμιδας και 2ο Λύκειο Αρτέμιδας, αναφέρουν.

Ήδη το 2ο Γυμνάσιο στεγάζεται αποκλειστικά σε κοντέινερς εδώ και 12 χρόνια. Μια «προσωρινή λύση» έγινε μόνιμη με ευθύνη της κάθε Δημοτικής Αρχής. Δεν χρειάζεται πολύς κόπος για να αντιληφθεί ο «κοινός νους» ότι :

οι συνθήκες στο 2ο Γυμνάσιο είναι άθλιες.
οι εκπαιδευτικοί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κάνουν μάθημα σε αντίξοες συνθήκες,
οι μαθητές είναι «παιδιά ενός κατώτερου θεού»,

τα κοντέινερς είναι υπό διάλυση, επικίνδυνα, ανθυγιεινά, τοξικά,

δεν μπορεί το σχολείο για τους μαθητές Γυμνασίου από τη Βραυρώνα να είναι 8 και 10 χιλιόμετρα από το σπίτι τους.
Αυτό που μπορεί να το αντιληφθεί εύκολα ο «κοινός νους» γιατί αρνείται να το καταλάβει η κάθε Δημοτική Αρχή;

Διεκδικούμε την άμεση μεταφορά του 2ου Γυμνασίου σε κατάλληλο κτήριο στην περιοχή της Βραυρώνας

Από τη μια υπάρχουν τέτοια κατάλληλα κτήρια και από την άλλη υπάρχει πλεόνασμα στο Δήμο τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων ευρώ, από τους φόρους που έχουμε πληρώσει.

Πολιτική θέληση να εξαφανιστούν τα κοντέινερς από τα σχολεία του Δήμου μας υπάρχει; Ή η κάθε δημοτική αρχή είναι βολεμένη με τη σημερινή κατάσταση;

Τέρμα η υπομονή όλων μας – Τέρμα η ανοχή

Διαβάστε επίσης