Άστατος ο καιρός και αλλαγές στο σκηνικό τις επόμενες μέρες – Τι λένε Μαρουσάκης, Κολυδάς, Αρναούτογλου

Άστατος καιρός και αλλαγές στο σκηνικό τις επόμενες μέρες. Τι λένε Κλέαρχος Μαρουσάκης, Θοδωρής Κολυδάς και Σάκης Αρναούτογλου για τη νέα κακοκαιρία.

Την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει μια «ανάπαυλα», ωστόσο από Παρασκευή έρχεται νέα κακοκαιρία, ενώ βροχερός θα είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο. Τι λένε οι μετεωρολόγοι αναλυτικά:

Θοδωρής Κολυδάς

Στη νέα του πρόγνωση ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής της ΕΜΥ, είπε στο Star πως ο καιρός θα ανοίξει σταδιακά από την Πέμπτη και στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία Ελπίδα: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «το τέρας από τα βορειοανατολικά»

Όμως, ένα νέο σύστημα με νοτιάδες θα δώσει ισχυρές βροχές στη δυτική Ελλάδα που θα επεκταθούν ανατολικότερα την Παρασκευή.

Σάκης Αρναούτογλου

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 αναμένει την Πέμπτη μια «καιρική ανάπαυλα», δηλαδή δεν θα υπάρχουν βροχές, με σχετικό κρύο στα βορειοδυτικά.

«Μέχρι αργά το απόγευμα και βράδυ, τα σύννεφα θα καλύψουν τον ουράνιο θόλο της δυτικής, νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας. Δεν θα είναι όλα αυτά τα σύννεφα βροχές, κάποια φαινόμενα θα δώσουν στα πολύ δυτικά» ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Δείτε ακόμα:  Οι πρώτες εικόνες από ψηλά μετά την πρώτη διέλευση της κακοκαιρίας "Ελπίδα" (βίντεο drone)

Από Παρασκευή και ο ίδιος «βλέπει» σημαντική αλλαγή μετά το μεσημέρι. Το πρώτο μισό της μέρας θα υπάρχουν βροχές, μετά θα ανοίξει, αλλά νέες συννεφιές αναμένονται τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, αύριο, Πέμπτη, θα έχουμε μια πρόσκαιρη βελτίωση με ενίσχυση όμως των ανέμων και την Παρασκευή έρχεται ένα νέο βαρομετρικό που θα μας απασχολήσει μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Την Κυριακή θα έχουμε ένα νέο πέρασμα κακοκαιρίας και πάλι από τα δυτικά.

Δείτε ακόμα:  Καιρός αύριο: Στην κατάψυξη όλη η χώρα – Χιόνια και στην Αττική

«Ευτυχώς αυτά τα κύματα κακοκαιρίας περνάνε γενικά γρήγορα πάνω από τη χώρα μας» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ieidiseis.gr