Αστέρας Βουλιαγμένης: Το χρονικό της πυρκαγιάς – Βίντεο drone

Με μεγάλη αποτελεσματικότητα και σε λιγότερο από μία ώρα τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή 5 Αυγούστου σε χώρο εργοταξίου, σε ιδιωτική περιοχή, πλησίον του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με το notiareport.gr, αμέσως μετά τον εντοπισμό της πυρκαγιάς από το σύστημα εναέριας επιτήρησης του Δήμου και το πυροφυλάκιο Πανοράματος ο οποίος έγινε από τα πρώτα 2-3 λεπτά από την έναρξη της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία όπως και ολόκληρος ο δημοτικός μηχανισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και με οδηγίες του Δημάρχου της πόλης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου αντιμετώπισε έγκαιρα και αποτελεσματικά την πυρκαγιά, μέσα σε 50 λεπτά από την έναρξή της όπως φαίνεται από τις ψηφιακές καταγραφές των drone του Δήμου.

Το χρονικό της εξέλιξης της πυρκαγιάς

17:09: Εντοπίστηκαν οι πρώτοι καπνοί με την έναρξη της πυρκαγιάς από το σύστημα εναέριας επιτήρησης και το Πυροφυλάκιο Πανοράματος.
17:11: Ενεργοποίησα τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και μεταδόθηκε ζωντανή εικόνα της πυρκαγιάς στα κινητά των εμπλεκομένων για εκτίμηση της κατάστασης (Situation Report).
17:12: Ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
17:15: Ενημέρωσα τηλεφωνικά τον Υποδιοικητή του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού για την πυρκαγιά.
17:20: Με τον Υποδιοικητή του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού πραγματοποιούμε αυτοψία στο σημείο και 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, και ένα όχημα της Πυροσβεστικής ξεκινούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
17:35: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με επιπλέον 8 πυροσβεστικά οχήματα και μία υδροφόρα της πολιτικής προστασίας του Δήμου.
17:59: Ελέγχεται πλήρως η πυρκαγιά εντός του εργοταξιακού χώρου χωρίς καμία επέκταση της στην υπόλοιπη Χερσόνησο.

Δείτε την έναρξη της πυρκαγιάς όπως καταγράφηκε από τα drone του Δήμου:

Να σημειωθεί ότι:

1. Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο δεν πραγματοποιούνταν εργασίες, καθώς υπάρχει απόφαση παύσης εργασιών κατά την περίοδο του καλοκαιριού.
Σχετική αίτηση εξαίρεσης από την παύση οικοδομικών εργασιών από την εταιρία, απορρίφθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο της Βουλιαγμένης και το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.
2. Στο πλαίσιο ελέγχων στο συγκεκριμένο εργοτάξιο έγιναν από τις αρχές Ιουλίου, 2 αυτοψίες και δεν διαπιστώθηκε εκτέλεση οικοδομικών εργασιών όπως ορίζουν οι αποφάσεις των δημοτικών συλλογικών οργάνων.
3. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικης Υπηρεσιας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των εθελοντικών ομάδων, δεν κινδύνεψε σε καμία χρονική περίοδο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς το φυσικό κεφάλαιο της Χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου.
4. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες για τα αιτία της πυρκαγιάς και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εξετάζεται το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προήλθε από πιθανό βραχυκύκλωμα σε υπό κατασκευή υπόγειο χώρο της ανεγειρόμενης οικοδομής εντός του εργοταξίου.
Στο εργοτάξιο δεν υπήρχαν εργαζόμενοι ή άλλο προσωπικό κατά την έναρξη της πυρκαγιάς.
6. Η πυρκαγιά έκαψε μόνο οικοδομικά και μονωτικά υλικά όπως επίσης και ξυλεία κατασκευής πλακών τσιμέντου.

Στο συμβάν επιχείρησαν:

H Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με 10 οχήματα, μία υδροφόρα και δύο Drone τα οποία έδιναν συνεχή εικόνα στα κινητά των επικεφαλής της επιχείρησης, όπως και τα οχήματα της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων. Είναι η τρίτη πυρκαγιά που ξεσπά και ελέγχεται και αυτή πριν πάρει διαστάσεις και απειλήσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής της Χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου απο το 1970 έως σήμερα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.