Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ακόμη και τις 9.000 ευρώ ανά τ.μ. φθάνουν οι τιμές των κατοικιών!

Είναι η περιοχή της Αττικής που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς ξένων αγοραστών – Εκεί έχουν ήδη πάρει θέσει μεγάλοι «παίκτες» του εγχώριου real estate

Ακόμη και τις 9.000 ευρώ ανά τ.μ. μπορεί να φθάνουν οι τιμές των κατοικιών, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στην περιοχή της Αττικής που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς ξένων αγοραστών κι εκεί όπου έχουν ήδη πάρει θέσει μεγάλοι «παίκτες» του εγχώριου real estate.

«Η ανάπτυξη των νέων projects, όπως τα Αστέρια Γλυφάδας, το Ελληνικό αλλά και ο Αστέρας της Βουλιαγμένης (σ.σ. με τη Μαρίνα Βουλιαγμένης για την οποία μάλιστα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως ανακοινώθηκε χθες, αποφασίστηκε η χωροθέτηση και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι) αναμένεται να επανακαθορίσουν την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας», επισημαίνει στην τελευταία, σχετική ανάλυσή της η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Algean Property. «Οι νέες επενδύσεις θα αναβιώσουν τις ένδοξες εποχές του παρελθόντος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και θα ενισχύσουν ενισχύοντας περαιτέρω την αύξηση της ζήτησης στον τομέα της αγοράς κατοικίας», αναφέρει η Algean, προσθέτοντας ότι «οι νέες τάσεις, όπως η αύξηση της τηλεργασίας και η εργασία από το σπίτι, αναμένεται να συμβάλλει στην ενίσχυση της ζήτηση για κατοικία στην ευρύτερη περιοχή που θα δίνει περισσότερες επιλογές όσον αφορά το συνδυασμό δουλειάς- αναψυχής- ψυχαγωγίας, πέραν φυσικά της εύκολης πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας».

Η ανάλυση της Algean εξετάζει ειδικότερα τις προοπτικές και τις τιμές των ακινήτων σε τέσσερις περιοχές των νοτίων προαστίων και ειδικότερα, το Ελληνικό με το μεγάλο project για την ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, τη Γλυφάδα με το έτερο μεγάλο project για την αναβίωση των ‘’Αστεριών’’ Γλυφάδας, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, δύο περιοχές όπου αναπτύσσονται οικιστικά συγκροτήματα υψηλών προδιαγραφών μεταξύ των οποίων και αυτό των 400 κατοικιών που προωθεί (εφόσον αρθούν και τα σχετικά προβλήματα με το δήμο) το δίδυμο των Hines– Ηenderson Park στο ακίνητο που αποκτούν από το Μουσείο Μπενάκη.

Και στις τέσσερις υπό εξέταση περιοχές οι προοπτικές χαρακτηρίζονται ως ‘’θετικές’’ με την περιοχή του Ελληνικού ειδικά να χαρακτηρίζονται ως ‘’πολύ θετικές’’, ακριβώς λόγω της επένδυσης ανάπλασης που θα φθάσει σωρευτικά τα επόμενα χρόνια στα 8 δισ. ευρώ.

Οι πιο υψηλές, ζητούμενες τιμές καταγράφονται στη Βουλιαγμένη, όπου ειδικά για τα ακίνητα πολύ υψηλών προδιαγραφών οι αξίες μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 9.000 ευρώ ανά τ.μ.. Κατά τα άλλα, οι τιμές στην περιοχή κυμαίνονται μεταξύ 3.000- 5.500 ευρώ ανά τ.μ..

Λίγο χαμηλότερα, από τα 2.500 έως τα 5.000 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές στην περιοχή της Βούλας, όπου για τα πιο ακριβά και ‘’exclusive’’, όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά, ακίνητα, οι αξίες ανά τ.μ. μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 7.000 ευρώ ανά τ.μ..

Στη Γλυφάδα, όπου το ενδιαφέρον και η ζήτηση στον οικιστικό τομέα είναι σταθερά υψηλό και αναμένεται να τονωθεί περαιτέρω λόγω της επένδυσης των 60 εκατ. ευρώ για τα ‘’Αστέρια Γλυφάδας’’ , οι τιμές κυμαίνονται από 2.500- 4.500 ευρώ ανά τ.μ. και για τα πιο ακριβά σπίτια σκαρφαλώνουν στα 6.500 ευρώ ανά τ.μ..

Στα 6.500 ευρώ ανά τ.μ.– λόγω των προοπτικών της περιοχής με το project του αεροδρομίου- εκτινάσσονται οι τιμές για τις premium κατοικίες και στην περιοχή του Ελληνικού, όπου κατά τα άλλα η διακύμανση είναι μεταξύ 2.500- 4.000 ευρώ ανά τ.μ.

newmoney.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.