Αθρόα συμμετοχή των 45-49 ετών στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Έκλεισαν πάνω από 140.000 ραντεβού τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας

Ο κόσμος βρίσκεται σε εορταστική διάθεση, λόγω Πάσχα, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους πολίτες 45-49 ετών να προετοιμάσουν το έδαφος για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τις πρώτες ώρες που λειτούργησε η σχετική πλατφόρμα κλείστηκαν πάνω από 140.000 ραντεβού, δείχνοντας ότι μετά τους 30-39 και 40-44 ακόμη μία ηλικιακή ομάδα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για εμβολιασμό.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Συγκλονιστικές εικόνες από αίθουσα εκδηλώσεων που καταστράφηκε ολοσχερώς! (βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι όσοι είναι μεταξύ 45-49 μπορούν να κάνουν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), ενώ από τις 5 Μαΐου θα μπορούν να κάνουν και το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς τρόπους. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.

Δείτε ακόμα:  Χαρδαλιάς: Οι δύσκολες ημέρες ξεκινούν όταν τελειώσει ο καύσωνας!

news.gr