Blue Horizon: Τι λένε συγγενείς των 4 που συνελήφθησαν για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη

Από τον καταπέλτη του Blue Horizon που έβλεπαν τον 36χρονο Αντώνη να πνίγεται χωρίς να κάνουν το παραμικρό, στη σύλληψή τους λίγο αργότερα από άντρες του λιμενικού, στα δικαστήρια του Πειραιά για να τους απαγγελθούν κατηγορίες και πλέον σε συνεχή επικοινωνία με τους δικηγόρους τους για να ετοιμάσουν μέχρι το ερχόμενο Σάββατο τις υπερασπιστικές τους γραμμές.

«Γνωρίζω πολύ καλά τον άνθρωπό μου»

Στενοί συγγενείς των 4 που κατηγορούνται για το αποτρόπαιο έγκλημα στον Πειραιά μιλούν στο LIVE NEWS για πρώτη φορά. Δηλώνουν σοκαρισμένοι, υποστηρίζουν ότι οι δικοί τους άνθρωποι δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ το οποιοδήποτε πρόβλημα και αδυνατούν, όπως λένε, να πιστέψουν ότι υπήρχε δόλος πίσω από τα όσα έγιναν.

Η σύζυγος του καπετάνιου έχασε, όπως αναφέρει, τη γη κάτω από τα πόδια της.

«Γνωρίζω πολύ καλά τον άνθρωπό μου. Είναι πολύ συνεπής και υπεύθυνος στη δουλειά του. Το λάθος το πληρώνει η ιεραρχία πάντα. Σε οτιδήποτε είναι η ιεραρχία. Αυτό είναι το θέμα».

Το άγχος της συζύγου του κατηγορούμενου καπετάνιου αποτυπωνόταν στις λέξεις και τον τόνο της φωνής της.

«Δεν γνωρίζω κάτι, δεν έχω επικοινωνία. Αγωνιούμε και εμείς για την έκβαση. Δεν έχουμε προσωπική επικοινωνία».

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας έχει μπει τόσο η στάση των λιμενικών που κανονικά έπρεπε να παρακολουθούν τον απόπλου του πλοίου από κοντά, όσο και οι ενδεχόμενες ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το μεσημέρι παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος και αναπληρωτής πρόεδρος της Attica Group στην οποία ανήκει το Blue Horizon, με την εταιρεία να δεσμεύεται ότι θα σταθεί δίπλα στους στενούς συγγενείς του θύματος.

Ο πλοίαρχος του Blue Horizon, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες, αναμένεται να υποστηρίξει πως δεν είδε από τις κάμερες άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα, πως δεν ενημερώθηκε από το πλήρωμα και πως όταν έδωσε εντολή για τον απόπλου του πλοίου δεν είχε σημειωθεί η τραγωδία.

Μια σειρά από επιβάτες του Blue Horizon έχουν αναφέρει πως φώναζαν στον καπετάνιο να σταματήσει, καθώς υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα. Εκείνος όμως, το έκανε μόνο όταν πήρε εντολή από το λιμενικό.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας, πριν ένα πλοίο λύσει τους κάβους πρέπει να έχει κλείσει όλες τις πόρτες και τον καταπέλτη, κάτι που στις εικόνες φαίνεται δεν έγινε. Το Blue Horizon ξεκινά την ώρα που ο αδικοχαμένος Αντώνης δίνει μάχη για να περάσει στα ενδότερα.

Πλέον και η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Blue Horizon κάνει λόγο για λανθασμένες αποφάσεις του πλοιάρχου οι οποίες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την εκπαίδευση που έχει λάβει.

Υπάρχουν όμως τρεις ακόμα κατηγορούμενοι. Ο ύπαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο ναύκληρος. Σε βάρος του ύπαρχου, που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει με μανία τον άτυχο νεαρό, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Στους άλλους δύο ναυτικούς που ήταν παρόντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

«Δουλεύει χρόνια, είναι πολύ καλό παιδί. Αυτός δε θα το έκανε αυτό το πράγμα. Αυτός δεν κάνει τέτοια πράγματα», αναφέρει η θεία του ενός ναυτικού.

Όπως λέει ο ανιψιός της, στο βίντεο ντοκουμέντο βρίσκεται πίσω από τον ύπαρχο που σπρώχνει στη θάλασσα τον 36χρονο.

«Να μην τον σπρώχνανε. Να τον κρατούσαν και να τον άφηναν σε άλλο λιμάνι. Τώρα ήταν η κακιά η ώρα», συμπληρώνει.

Ο ύπαρχος που κατηγορείται για το έγκλημα, υποστηρίζει ότι δεν έσπρωξε τον 36χρονο στη θάλασσα. Αναμένεται να τονίσει πως ο αδικοχαμένος Αντώνης γλίστρησε και έπεσε μόνος του, με τον ίδιο πάνω στον πανικό να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και του θανάσιμου κινδύνου στο σημείο.

Οι άλλοι δύο ναυτικοί θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι δε φέρουν την παραμικρή ευθύνη για τα όσα έγιναν. Και εκείνοι θα υποστηρίξουν ότι δεν υπήρχε δόλος και αναμένεται να σταθούν στο ότι δεν ήρθαν σε επαφή με τον 36χρονο στη δεύτερη προσπάθειά του να επιβιβαστεί.

Η εισαγγελική έρευνα προχωρά, οι τέσσερις κατηγορούμενοι ετοιμάζονται να απολογηθούν και η πλοιοκτήτρια εταιρεία προσπαθεί να διαχειριστεί τον σάλο που προκάλεσε στην κοινή γνώμη το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.