Χαράλαμπος Γώγος: Aκόμη και αυστηρότερα μέτρα σαν της Ολλανδίας εάν χρειαστεί

Θετικός στη λήψη μέτρων ακόμη και τύπου Ολλανδίας, εφόσον κριθεί απαραίτητο για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοιού, εμφανίστηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

«Είδατε ευρωπαϊκές χώρες που είναι σαν κι εμάς περίπου, η Ολλανδία, ίσως και το Βέλγιο στη συνέχεια…» επεσήμανε. «Δείγμα είναι η κοινή λογική» είπε τονίζοντας πως εάν ένα μέτρο που εφαρμόζεται τώρα δεν αποδίδει πρέπει να πάμε στο επόμενο.

«Δεν έχουμε και πολλά μέτρα διαχείρισης του κορονοιού», ανέφερε μεταξύ άλλων δηλώνοντας πάντως πως δεν πιστεύει πως η εφαρμογή ενός lockdown μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση εν προκειμένω.

«Όχι Lockdown. Δεν θα αποδώσει αυτήν τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις μεταδοτικές υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Όμικρον

Χαράλαμπος Γώγος:«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διασπορά»

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διασπορά. Μπορεί η θετικότητα να είναι στο 1,5% αλλά μετράμε τεράστιες μάζες πληθυσμού» είπε συγκεκριμένα ο καθηγητής σημειώνοντας πως η επιδείνωση της κατάστασης γίνεται αντιληπτή και από την εικόνα των νοσοκομείων αυτή την περίοδο.

«Το σύστημα υγείας πιέζεται» τόνισε. Όπως ανέφερε ο κος Γώγος το δέλτα στέλεχος «έχει δείξει τα δόντια του πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Έχει μεγάλη μεταδοτικότητα».

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 9.294 νέα κρούσματα - 13 νέοι θάνατοι και 93 οι διασωληνωμένοι

«Το σύστημα υγείας, όσο και να το μεγαλώνεις έχει πεπερασμένα όρια» είπε και συνόψισε πως θα πρέπει να υιοθετηθεί μια συλλογιστική ενιαίου συστήματος με σύζευξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας.

«Μέχρι να δούμε κάποια ύφεση με τα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί, που ελπίζω σε 15 ημέρες να αρχίσουν να αποδίδουν», σχολίασε.

Χαράλαμπος Γώγος: Δεν τηρείται το μέτρο της μάσκας

«Υπάρχει οδηγία για τις μάσκες αλλά δεν τηρείται. Δεν φοράει μάσκα έξω ο κόσμος» ανέφερε ο κ. Γώγος. «Το μήνυμα το δικό μου είναι να ξαναφορέσουμε τις μάσκες. Μάσκες παντού. Είναι αναγκαία η μάσκα» τόνισε.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία: Νεκρή πεζή που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

enikos.gr