Χαρδαλιάς: “Αυστηροποιούνται τα μέτρα για την τηλεργασία”

Αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν την τηλεργασία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως οι επιχειρήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη έκθεση που θα αποδεικνύει ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε τηλεργασία. Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε αυστηροποίηση των ελέγχων.

Δείτε ακόμα:  Τζανάκης: Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου – Οι Εκκλησίες συμβάλλουν στη μετάδοση του ιού

Επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς ενθάρρυνε και συνέστησε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο. Απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε πως οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Ωστόσο, επισήμανε είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζονται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σε ό, τι αφορά την ατομική άθληση, διευκρινίζουμε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση / προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση, σε συνθέσεις ως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην κατοικία. Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται.