Χαρδαλιάς: Ανοίγουν θέατρα, σινεμά, συναυλίες και μουσεία – Όλα τα νέα μέτρα – Αναλυτικά τι ανοίγει και πότε

Για επιστροφή σε επαναλειτουργία δραστηριοτήτων, με σταδιακή προσοχή έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη τη πανδημίας, που έγινε την Παρασκευή 7/5/2021.

Όπως ανέφερε από τις 8/5 λειτουργούν οι οργανωμένες πλαζ, επίσης αλλάζει το ποσοστό στο εμπόριο σε 50 τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο.

Στις 10/5 ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια με βεβαίωση self test που θα προσκομίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Την ίδια ημερομηνία ανοίγουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με εξεταστικές διαδικασίες.

Δείτε ακόμα:  Προφυλακιστέος ο 45χρονος για τη δολοφονία του κομμωτή – Στοιχεία φρίκης για το έγκλημα

Στις 10/5 επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια καθώς και κάποιες λειτουργίες των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων.

Από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Στις 14/5 ανοίγουν τα Μουσεία με υγειονομικά πρωτόκολλα, στις 17/5 τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%, στις 28/5 τα ζωντανά θεάματα – ακροάματα, με πληρότητα 50% και συγκεκριμένη ταξιθέτηση.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Με μια απλή υπογραφή Χαρδαλιά, η εισβολή εργολάβου στον Σχινιά

Στις 17/5 επαναλειτουργούν τα ωδεία.

Στις 17/5 επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο ιός παραμένει ύπουλος τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, για να συμπληρώσει ότι βήμα – βήμα θα αφήνουμε πίσω αυτά τα μέτρα που έχουμε πάρει.

Το εμβόλιο μας περνάει σε μία νέα φάση, είναι ένα όπλο στη φαρέτρα μας, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και μας επιτρέπει να αναλύουμε με διαφορετικό τρόπο, από ότι στην προεμβολιαστική περίοδο, τα επιδημιολογικά δεδομένα.