Χαρδαλιάς: Μέχρι τις 15/5 τα SMS – Με κωδικό 6 οι μετακινήσεις σε καφέ και εστιατόρια

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε κατά τη live ενημέρωση για τον κορονοϊό, τη Μεγάλη Τετάρτη (28/4), τα νέα μέτρα που θα ισχύουν τα επόμενα 24ωρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε αναφορικά με τις επερχόμενες ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, ότι θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Τι θα ισχύει για τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής

Δείτε ακόμα:  Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών,

β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού,

γ) πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Ευχάριστα νέα! Ο Βασίλης Λεβέντης ξεπέρασε τον κίνδυνο

Ακόμη υπενθύμισε πως την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπονται ως 9 άτομα στα τραπέζια αν μιλάμε για εσωτερικό χώρο και για 12 άτομα αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.

Τι ανακοίνωσε για τα SMS και τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Παραμένει ως την άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό η υποχρέωση αποστολής SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση (δηλαδή μέχρι και τις 15 Μαΐου).

Με το SMS 6 στο 13033 θα πάμε από Δευτέρα, 03.05.2021, στην εστίαση.

Δείτε ακόμα:  Ξεκλήρισε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε λόγω πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού!

Από αύριο «ανοίγουν» οι διαδημοτικές μετακινήσεις για όλη την εβδομάδα.

Στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι και δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Επίσης, η εστίαση θα κλείνει αυστηρά στις 22.45 το βράδυ και θα πρέπει να είμαστε στα σπίτια μας το αργότερο στις 23.00. Επιπλέον θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τους ΚΑΔ που «ανοίγουν» στον κλάδο.

newsit.gr