Χειμωνιάτικος ο καιρός της Δευτέρας – Πτώση θερμοκρασίας και έως 8 μποφόρ στην Αττική!

Τη Δευτέρα το σκηνικό του καιρού, θα επανέλθει στα φυσιολογικά χειμωνιάτικα για την εποχή επίπεδα.

Σφοδροί βοριάδες θα σαρώσουν τη χώρα, ρίχνοντας κατακόρυφα τη θερμοκρασία μέσα σε λίγα 24ωρα μέχρι και 10 βαθμούς. Στις περισσότερες περιοχές περιμένουμε ηλιοφάνεια και παροδική συννεφιά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία, στα ανατολικά ηπειρωτικά ,από τη Θεσσαλία, μέχρι και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο. Στην Εύβοια, στην Κρήτη και για λίγο θα ψιχαλίσει στο βόρειο Αιγαίο . Με εξαίρεση την Κρήτη, όπου προβλέπεται μια βροχερή μέρα, στις υπόλοιπες περιοχές, οι βροχές θα είναι περιορισμένες σε έκταση και ένταση και το βράδυ θα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά μας μέχρι και αργά το βράδυ.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες τις ημέρας, θα σημειωθούν το πρωί, με σταδιακή πτώση από το μεσημέρι. Θα πλησιάσουν οι μέγιστες τους 10 βαθμούς στα βόρεια και 12-15 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Λιγότερο κρύο αναμένεται στην υπόλοιπη χώρα, με τιμές κοντά στους 18-20 βαθμούς. Η αισθητή θερμοκρασία όμως θα είναι χαμηλότερη στις περιοχές που προσανατολίζονται στο Αιγαίο, καθώς θα φυσάει σφοδρός παγερός βοριάς.

Βοριάς, που θα φτάσει τα 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο. Και στο Αιγαίο θα πνέει σε θυελλώδεις εντάσεις 7-8 και θα ενισχυθεί μέσα στη μέρα και στα 9 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 το πρωί, μέχρι 14 βαθμούς μετά το μεσημέρι, σε πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα πνέει βόρειος ισχυρός άνεμος, εντάσεως 6-7 στα ανατολικά και 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά, με βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης μέχρι τα απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-9 βαθμούς , με ανατολικό άνεμο στο Θερμαϊκό 4-5 στα ανοιχτά και 6 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Τρίτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσει συννεφιά, με τοπικές μικρής έντασης βροχές. Μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο στην υπόλοιπη χώρα, αλλά κυρίως στη δυτική Ελλάδα , όπου από το πρωί προβλέπεται ηλιοφάνεια. Σε περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία από 9 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 11-14 νοτιότερα. Θυελλώδεις βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο για ακόμα μια ημέρα εντάσεως 7-9 μποφόρ, σταδιακά θα εξασθενήσουν λίγο τη νύχτα.

Κλείνοντας, την Τετάρτη ηλιοφάνεια προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές. Τοπική συννεφιά φαίνεται στο Αιγαίο και το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 βαθμούς στα βόρεια, έως 13-15 στις υπόλοιπες περιοχές. Η μέρα θα ξεκινήσει με πολύ ισχυρό βόρειο άνεμο 7-8 μποφόρ, αλλά σταδιακά μέσα στη μέρα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.