Χωριό στην Ηλεία θα απέχει από τις εκλογές λόγω… εγκληματικότητας – Τι αναφέρουν οι κάτοικοι

Έως και 90% ενδέχεται να αγγίξει η αποχή στο Λευκοχώρι Ηλείας στις ερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς οι κάτοικοι αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία λόγω έλλειψης μέτρων για την αποτροπή της εγκληματικότητας.

Μπορεί οι εκλογές να βρίσκονται «προ των πυλών» καθώς θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή (21/5), ένα χωριό στην Ηλεία έχει διαλέξει τη στάση που κρατήσει που δεν είναι άλλη από την αποχή.

«Θα έχει μεγάλη αποχή, μην εκπλαγείτε εδώ στο χωριό αν δείτε αποχή που αγγίξει το 90%», «βέβαια δεν θα πάω στην κάλπη αν δεν ληφθούν ριζικά μέτρα, όχι για μία με δύο μέρες, μία εβδομάδα», αναφέρουν μεταξύ άλλων κάτοικοι του Λευκοχωρίου, του χωριού που έχει αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην ερχόμενη διαδικασία.

Γιατί θα απέχουν;
Την απόφαση για μη συμμετοχή στη «μάχη» την πήραν οι κάτοικοι λόγω της εγκληματικότητας που «τσακίζει» το χωριό τους, με κάθε κάτοικο να έχει να πει τουλάχιστον μία ιστορία στην οποία υπήρξε «πρωταγωνιστής».

«Προσωπικά, ο ίδιος δέχθηκα κάποιο βράδυ επίθεση, πρόλαβα ευτυχώς, τους απείλησα και έφυγαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας άνδρας, με τα σπίτια στην περιοχή να είναι πλέον καγκελόφραχτα.

Μάλιστα, η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που αρκετοί απ’ αυτούς αναγκάζονται να κλειδώνονται από αρκετά νωρίς στα σπίτια τους, καθώς οι εγκληματίες είναι τόσο αδίστακτοι που κλέβουν… ακόμη και τα φρεάτια.

«Στην μια παρά δέκα η ώρα ήμουν εγώ και η γυναίκα μου, η γυναίκα μου ήταν στο κρεβάτι δεν μπορούσε να σηκωθεί γιατί είναι κλινήρης και εμένα με το πιστόλι στο κρόταφο, ”ότι χρυσαφικά έχεις” τους έδωσα ότι είχα και 250 ευρώ που είχα τους τα έδωσα», περιέγραψε κάτοικος του χωριού.

«Ήταν ο Άγιος Αθανάσιος, είχαμε πανηγύρι εδώ στη πλατεία και μόλις γύρισα εδώ στο σπίτι ήταν μια χαρά, εδώ ένα άλλο σπίτι δίπλα στην εκκλησία του Νικολόπουλου και εκεί πήγα να δω εγώ και μόλις είδα ότι έσπασαν την πόρτα αμέσως σκέφτηκα ότι έχουν πάει και στο δικό μου θα έχουν πάει και τρέχω τώρα είχαν σπάσει πόρτα τη κεντρική, μας πήραν λεφτά, χρυσαφικά, δεν είχαν αφήσει τίποτα μέσα».

Πώς προφυλάσσονται
Στα σπίτια βάζουν συναγερμούς και προειδοποιητικές πινακίδες μήπως και αποτρέψουν τα κακοποιά στοιχεία. «Μας έχουν κλέψει άπειρες φορές», αναφέρει ένας άλλος άνδρας, θύμα κακοποιών.

Μάλιστα δεν είναι σπάνιες και οι επιθέσεις κατά της σωματικής ακεραιότητας των ιδιοκτητών, ενώ την ίδια ώρα οι αποφάσεις των Αρχών προκαλούν προβληματισμό, καθώς καταγγέλλουν πως «τους βάζουν μέσα και σε μία εβδομάδα είναι έξω».

Οι κάτοικοι θα πουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή από την στιγμή που οι κακοποιοί έχουν κλέψει ακόμα και τα καντήλια του νεκροταφείου.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.