Χωρίς ελλείψεις το λιμάνι του Λαυρίου

Η απουσία του λιμανιού του Λαυρίου, από την έκθεση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, και της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, για τις ελλείψεις στα ελληνικά λιμάνια, ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Λαυρίου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Γιώργου Βακόνδιου.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου έγινε ενημέρωση των μελών για όλα τα θέματα και τις εξελίξεις που επηρεάζουν τους χρήστες και έγινε μία ανασκόπηση της λειτουργίας του λιμένος Λαυρίου για την καλοκαιρινή περίοδο, δεδομένου ότι το καλοκαίρι του 2021 το Λιμάνι άρχισε να λειτουργεί και ως home port για την κρουαζιέρα. Οι παριστάμενοι, επίσης, αναγνώρισαν ότι η πλήρης εφαρμογή του Κώδικα ISPS, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται συστηματικά από 1/1/2021 λειτουργεί χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στους χρήστες παρά τις επιφυλάξεις που είχαν εκφραστεί στο προηγούμενο Συμβούλιο Χρηστών.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Στέλνουν ερωτικά γράμματα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Όπως επισημάνθηκε παρά το γεγονός ότι το λιμάνι του Λαυρίου έχει πλέον μια έντονη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς (ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα, τουριστικά σκάφη, εμπορικά πλοία κ.λπ.), όλοι συμφώνησαν ότι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, επιλύθηκαν ταχύτατα όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, κυρίως λόγω της έντονης δραστηριότητας στο λιμάνι.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας του λιμένος για την προσαρμογή στις απαιτήσεις της συνθήκης SHENGEN, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου 2022.

Δείτε ακόμα:  Την επέκταση της Αττικής Οδού προς Ραφήνα & Λαύριο ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής!

naftemporiki.gr