Χωρίς νερό για μέρες… – «Καταστάσεις μεσαίωνα» σε χωριό της Κρήτης

Οι κάτοικοι στο Κόκκινο Χωριό Αποκορώνα Χανίων αντιμετωπίζουν πολύ συχνά πρόβλημα με το νερό.

Καταστάσεις μεσαίωνα, βιώνουν, όπως καταγγέλλεται, οι κάτοικοι στο Κόκκινο Χωριό Αποκορώνα Χανίων, που αντιμετωπίζουν πολύ συχνά πρόβλημα με το νερό.

Σπίτια και επιχειρήσεις μένουν χωρίς νερό για πολλές μέρες, ακόμα και εν μέσω καύσωνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως είπε στην «Κοινωνία ώρα MEGA», η Μαρία Μαγκανάρη, κάτοικος του χωριού.

Σύμφωνα με την ίδια, αν και πλέον το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί, οι κάτοικοι βιώνουν την έλλειψη νερού κάθε χρόνο.

«Μπαλάκι οι εθύνες»

«Έχουμε πολλές ομορφιές, νερό δεν έχουμε. Η ευρύτερη περιοχή έχει πρόβλημα, όχι μόνο το χωριό. Το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί τώρα αλλά είναι ένα πρόβλημα που έχουμε κάθε χρόνο. Αυτό πουν ακούμε κάθε φορά είναι πως υπάρχει ένα πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι παλιές και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πια. Χρησιμοποιούμε κάθε μέρα τόνους πλαστικού για να πλυθούμε με εμφιαλωμένα νερά. Το 2023 είναι δυνατόν να συζητάμε για νερό;», είπε αρχικά.

«Η απάντηση που παίρνουμε είναι το μπαλάκι ευθυνών που το ρίχνει ο ένας στον άλλον. Τους κατοίκους δεν μας απασχολεί ποιος φταίει αλλά μιλάμε για μία βασική ανάγκη, το νερό. Δεν είναι μόνο φέτος και ακόμα και τον Ιούλιο που έχουμε τουρισμό. 4-5 μέρες είμασταν χωρίς νερό το οποίο κόβεται συνεχώς. Δεν είναι σταθερό. Πολλοί τουρίστες εγκατάλειψαν ξενοδοχείο λόγω του νερού», πρόσθεσε.

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.