Χρ. Τσεμπέρης: “Λάθος πόρτα χτυπήσατε κύριοι…”

Για όλους εκείνους, που επιμένουν να χωρίζουν τους πολίτες σε «εχθρούς» και «φίλους» ανάλογα με τα πιστεύω τους, που ψάχνουν «χρίσματα» και υπόγειες κομματικές στηρίξεις, που θεωρούν περίπου ως «μιάσματα» όσους δεν έχουν τα ίδια κομματικά ή τοπικά «αφεντικά»…

που αδυνατούν τυφλωμένοι από τον κομματικό φανατισμό τους να καταλάβουν ότι υπάρχουν και ΠΟΛΙΤΕΣ που και θέλουν και μπορούν να βάζουν τα κομματικά στην άκρη και να αγωνίζονται από κοινού για τον τόπο τους παρά τις όποιες διαφορές τους,
που δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει ανεξάρτητο, ενωτικό, πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με προγραμματική συμφωνία και σεβασμό στην αντίθετη άποψη,
να ξέρουν ότι λάθος πόρτα χτύπησαν.

Ας κοιτάξουν καλά το ψηφοδέλτιο της Σύγχρονης Πολιτείας – Συνεργασίας Ενεργών Πολιτών για να καταλάβουν μια και καλή τι σημαίνει ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ψηφοδέλτιο, όπου μπορούν να βρίσκονται και να εκφράζονται πολίτες από ολόκληρο το δημοκρατικό φάσμα κάτω από ένα κοινό πρόγραμμα, με αμοιβαίο σεβασμό και χωρίς κανένα προαπαιτούμενο.

Ένα συνδυασμό με καταξιωμένους υποψηφίους όλων των χώρων και ένα διαρκώς αυξανόμενο πλειοψηφικό ρεύμα από τους πολίτες της πόλης μας να στηρίζει τις θέσεις του.

Άλλοι ήταν εκείνοι που έλιωσαν σόλες πάνω κάτω σε κομματικά γραφεία και εκλιπαρούσαν απελπισμένοι για χρίσματα. Δεν ήταν η Σύγχρονη Πολιτεία, δεν ήταν η Συνεργασία Ενεργών Πολιτών, δεν ήταν ο Β. Μπουρνούς. Εμείς ένα μόνο χρίσμα αναγνωρίζουμε. Αυτό που οι πολίτες θα δώσουν αμετάκλητα. Εκεί θα μετρήσουμε το μπόι μας όλοι. Στον πολίτη

Και όπως λέγαμε ως Συνεργασία Ενεργών Πολιτών από την πρώτη στιγμή:

«Κανένας μας δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Έχει ο κάθε ένας από μας και ιστορία πίσω του , και διαδρομές και πολιτικές αναφορές και κομματικές εντάξεις. Μπορέσαμε όμως να τα αφήσουμε στο πλάι και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν για την πόλη. Τόσο απλά, τόσο καθαρά. Δεν ψάχνουμε ούτε σωτήρα ούτε καθοδηγητή».

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να οικειοποιηθεί την προσπάθεια αυτή στην τοπική κοινωνία, να τη διαστρεβλωσει, ή να την “θολώσει” κατά το δοκούν.

Ήταν και είναι δικαίωμα και πολιτική υποχρέωση μαζί.

Αυτήν την αυτονομία, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την καθαρή δέσμευση την τηρήσαμε και την διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού, όλοι εμείς, ανεξάρτητα κομματικής προέλευσης ή πολιτικών πιστεύω στη Συνεργασία Ενεργών Πολιτών.

Άνθρακες ο «θησαυρός». Δεν είμαστε όλοι ίδιοι . Κρατήστε τις διαιρέσεις και τα στρατόπεδά σας και παρακολουθήστε μας να υπερβαίνουμε γραμμές και κομματικές εντάξεις, να ενώνουμε, να προσθέτουμε, να πολλαπλασιάζουμε, να συνθέτουμε και να προχωράμε, διαφορετικοί αλλά ενωμένοι .

Είμαστε από τους πολίτες, με τους πολίτες και για τους πολίτες. Ερχόμαστε από μακριά και πάμε ακόμη μακρύτερα.

Χρήστος Τσεμπέρης
Επικεφαλής Συνεργασίας Ενεργών Πολιτών.