Χρ. Τσεμπέρης: “Mε ποιο δικαίωμα ο κ. Βασιλόπουλος προσβάλλει βάναυσα την ηθική ακεραιότητά μας;”

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Χρήστου Τσεμπέρη, όχι για τη διαφωνία του και την καταψήφιση του θέματος του εργοταξίου στη Ραφήνα, αλλά για όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βασιλόπουλος για αυτούς που είχαν διαφορετική άποψη από την δική του.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσεμπέρης αφού πρώτα διευκρινίζει και ξεκαθαρίζει ότι “είναι αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση ενός εκάστου να εκφράζει δημοσίως τη θέση του”, κατηγορεί τον κο Βασιλόπουλο ότι με τα όσα είπε “προσβάλλει βάναυσα την ηθική ακεραιότητα όλων εκείνων των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων που είχαν άλλη άποψη από τη δική του, κατηγορώντας τους περίπου ως υποτελείς σε εργολαβικά συμφέροντα”

Χαρακτηρίζει δε, “απαράδεκτα και αχαρακτήριστα” όσα είπε, ενώ απαιτεί από τον κο Βασιλόπουλο να “τη δημόσια επανόρθωση, διευκρίνηση και τη συγνώμη του”.

Ακολουθεί το κείμενο-απάντηση του Χρήστου Τσεμπέρη:

“Κον Βασιλόπουλο. Ενταύθα:
Είναι προφανές, αυταπόδεικτο, χωρίς καμία διαπραγμάτευση ή αστερίσκο, το δικαίωμα (ή ακόμη καλύτερα η υποχρέωση) ενός εκάστου να εκφράζει δημοσίως την άποψη και τη θέση του για οποιοδήποτε ζήτημα, χωρίς να εξαρτάται από τη γνώμη ή τη θέση άλλων.

Πολύ περισσότερο οι αιρετοί οι οποίοι έχουμε χρέος και καθήκον απέναντι στους πολίτες και μόνον αυτούς. Αυτό ισχύει απολύτως και ως προς την τρέχουσα επικαιρότητα με τη διαφωνία και την καταψήφιση του θέματος του εργοταξίου στη Ραφήνα, από τον κο Βασιλόπουλο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωσή του.

Αυτό που δεν αναγνωρίζω ως δικαίωμα σε κανέναν κύριο Βασιλόπουλο, είναι ο ρόλος του κήνσορα και τιμητού των πάντων, ο οποίος προσβάλλει βάναυσα την ηθική ακεραιότητα όλων εκείνων των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων που είχαν άλλη άποψη από τη δική του, κατηγορώντας τους περίπου ως υποτελείς σε εργολαβικά συμφέροντα, που δρουν σε βάρος της ποιότητας ζωής των δημοτών, υπερβαίνοντας τη νομιμότητα, δρώντες σε καθεστώς αδιαφάνειας, ενδεχομένως και με κάποιο τίμημα.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη σκοπιμότητα των απαράδεκτων υπονοιών και των αχαρακτήριστων χαρακτηρισμών του, αλλά σε .ό,τι με αφορά προσωπικά και επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αρνούμαι να γίνω αποδέκτης τους, τους επιστρέφω στον αποστολέα τους και απαιτώ τη δημόσια επανόρθωση, διευκρίνηση και τη συγνώμη του.

Το δικαίωμα του στη διαφωνία και στη διατύπωση πολιτικής θέσης, παραμένει αναλλοίωτο και σεβαστό ως υποχρέωση και δικαίωμα.

Αρνούμαι όμως το «δικαίωμά» του στη «δολοφονία χαρακτήρων» δια υπονοούμενων και σπέκουλας”.

Χρήστος Τσεμπέρης

Αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.