Χρ. Τσεμπέρης: «Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει και πάλι χάος στην πόλη και στο λιμάνι της Ραφήνας»


«Δεν θα έρθουν στο λιμάνι της Ραφήνας μεγαλύτερα πλοία» δήλωσε σήμερα η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΛΡ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ (http://www.irafina.gr/adamopoulou-den-tha-erthoun-sto-limani-tis-rafinas-megalitera-plia/).


Και σπεύσαμε να «πανηγυρίσουμε» για την είδηση.

Είδηση θα ήταν ότι το Σ.Α.Σ (το οποίο συνεχίζει να «σφυρίζει» προκλητικά αδιάφορα) αποφάσισε πως πρόσθεση κι άλλων δρομολογίων σε ένα λιμάνι και μια πόλη που ΔΕΝ αντέχει τέτοιο φόρτο, ΔΕΝ θα γίνει.

Ότι ο παραλογισμός των ταυτόχρονων αφιξοαναχωρήσεων, γιατί έτσι επιτάσσει ο ανταγωνισμός συμφερόντων, ΔΕΝ θα υπάρξει για το 2018, μετά το χάος του περασμένου καλοκαιριού για λιμάνι, πόλη, κατοίκους κι εκδρομείς.

Για αυτά, παρά τα συνεχή διαβήματα, του δήμου, των επαγγελματιών της πόλης, της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, συλλογικοτήτων και κατοίκων, δεν ακούμε κουβέντα από τους κυρίους του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Δεν είναι ευθύνη φυσικά της Διευθύνουσας του Οργανισμού αυτή η απόφαση, σε καμία περίπτωση.

Ας μην χάσουμε το «δάσος» όμως του επερχόμενου, για μια ακόμη χρονιά, χάους στην πόλη και γύρω από αυτήν, χαζεύοντας και πανηγυρίζοντας κάτω από το «δέντρο» του μεγαλύτερου πλοίου που δεν θα έρθει…

Του Χρήστου Τσεμπέρη

Πηγή: Ενεργοί Πολίτες

 


Διαβάστε επίσης