«Χριστούγεννα» του Αντώνη Καρατζίκη με την παιδική χορωδία της Αγίας Παρασκευής

Οι γλυκές φωνούλες των μελών της παιδικής χορωδίας της Αγίας Παρασκευής ερμηνεύουν το τραγούδι «Χριστούγεννα» από το Σκρουτζ the Musical που ανέβηκε τις 2 προηγούμενες χρονιές με απόλυτη επιτυχία στο θέατρο Ακροπολ και Δανδουλάκη αντίστοιχα με τον Σπύρο Μπιμπίλα στον ομώνυμο ρόλο.

Χριστούγεννα

Μουσική: Αντώνης Καρατζίκης

Στίχοι: Μαρία Αθήνη

Ερμηνεύει: Παιδική Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ποιος είναι ο Αντώνης Καρατζίκης

Ο Αντώνης Καρατζίκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με την Αίντα Πασινιάν και τον Δημήτρη Καραβέλη παίρνοντας το δίπλωμα από το Ορφείο ωδείο. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Ευγενίδειο Ωδείο λαμβάνοντας τα πτυχία Αρμονίας. Αντίστιξης, Φούγκας, Ενοργάνωσης Πνευστών με εξαίρετους καθηγητές, καθώς και το δίπλωμα σύνθεσης στην τάξη του Δ. Καραβέλη με πρώτο βραβείο στο ωδείο Φ. Νάκας .

Έλαβε το δίπλωμα διεύθυνσης χορωδίας πλάι στον διεθνούς φήμης αρχιμουσικό Μιχάλη Οικονόμο. Παρακολούθησε μαθήματα jazz πιάνου με τον Μάρκο Αλεξίου. Σπούδασε παράλληλα μουσική τεχνολογία με εξειδίκευση στην μουσική παραγωγή. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας, ενορχήστρωσης και πιάνου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο καλλιτεχνικό του έργο περιλαμβάνονται συνθέσεις για συμφωνικές ορχήστρες έως μικρότερα μουσικά σύνολα τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε συναυλιακούς χώρους και θέατρα της Αθήνας. Πέραν του Σκρουτζ the musical που έλαβε εξαιρετικές κριτικές, έχει συνθέσει το Liberaj the musical (2019), αλλά και την όπερα “Ελένη”(2017).

Έχει συνεργαστεί με την συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Αl Nour Wal Amal του Καιρου. Το τραγούδι του “Baila” ήταν υποψήφιο για τον ελληνικό τελικό της Eurovision το 2018. Ως πιανίστας έχει συνεργαστεί με τους Μάριο Φραγκούλη (Ηρώδειο, Τουρκία, Ταϊλάνδη),Αναστασία Ζαννή (Ελλάδα, Βερολίνο, Αίγυπτο),Νάντια Γουαιμπεργκ (Ελλάδα-Ελβετία), Μαρίνα Σάτι (Ελλάδα).

Είχε αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια, και ενορχήστρωση για τις παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις με μουσικοπαιδαγωγικό περιεχόμενο «Η περιπέτεια της κας Παρτιτούρας» και « Οι 7 νότες του Μότσαρτ» τις οποίες παρακολούθησαν 50 δημοτικά σχολεία. Έγραψε μουσική για το παιδικό βιβλίο κυκλοφοριακής αγωγής του Υπουργείου Συγκοινωνιών το οποίο έχει διανεμηθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας. Το 2017 συνέθεσε μουσική για το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ “Μνήμες χαράς”.

Σύνθεσε μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις «Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας» και η «Βασίλισσα του χιονιού» (θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου 2006-2007),η «Τύχη της Μαρούλας» (Θέατρο κάτω από την γέφυρα 2007),μουσική σύνθεση για την ταινία μικρού μήκους της Κατερίνας Βαϊμάκη «The Spot», ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας για την μουσική παράσταση Ταξίδι στο Hollywood η οποία παρουσιάστηκε στην τελετή απονομή των Oscar του συνδρομητικού καναλιού Nova (2010), ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας στο musical Escape με την Σία Κοσκινά (θέατρο Βρετάνια 2007,θέατρο Broadway 2008), ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας της μουσικοθεατρικής παράστασης The magic of the musical (Ζυγος, Βεακειο κ.α 2006).

Επίσης έχει αναλάβει ενορχηστρώσεις και έχει διευθύνει μουσικά σύνολα σε τηλεοπτικές εκπομπές με αφιερώματα στο musical και στην κιν/φική μουσική «στην Υγειά μας» ΝΕΤ, Έχει Γούστο ΝΕΤ(2008), Καλώς τους ALPHA(2008). Διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά σε ωδεία της Αθήνας καθώς και στην επαγγελματική σχολή Musicαl PMTP by Sia Koskina.

Είναι μαέστρος της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, της ορχήστρας του δημοτικού Ωδείου και της παιδικής χορωδίας του δήμου Αγ.Παρασκευής

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του συνδέσμου Ελλήνων μουσουργών(ΣΕΜ), είναι ιδρυτικό μέλος του πανελληνίου συλλόγου αρχιμουσικών φιλαρμονικών ορχηστρών (ΠΣΑΦΟ) και έχει τιμηθεί από τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και νήσων και τις δημοτικές αρχές των δήμων Πειραιά, Χολαργού και Xαλανδρίου για το καλλιτεχνικό του έργο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.