Δ. Μαραθώνα: Συνάντηση για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Νέα Μάκρη

Τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Κοτσώνη Αντώνη Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, Τσουκαλά Θεόδωρο Διευθυντή Λιμενικών Υποδομών, Νίκο Φλώριο μελετητή και Καστραντά Γεωργία Διευθύντρια Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων που συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, υποδέχθηκε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας.

Συζήτησαν για την πορεία των μελετών των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και οριοθέτησης των ρεμάτων και των ομβρίων στη Νέα Μάκρη, έργο απαραίτητο για την θωράκιση του Δήμου μας από τα καιρικά φαινόμενα, χρηματοδότησης ύψους 57.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», καθώς και για τον χρονικό ορίζοντα της δημοπράτησής τους που προβλέπεται μέσα στο επόμενο έτος.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης των παρακάτω 6 ρεμάτων – συλλεκτήρων στη Νέα Μάκρη, συνολικού μήκους περίπου 17,5 χλμ.:

Ρέμα Μαραθωνομάχων και την εκβολή του στη θάλασσα μέσω της περιοχής της πρώην Αμερικανικής Βάσης
Ρέμα Μαραθωνοδρόμων, περιοχή βάλτου
Ρέμα Ανατολής ή Διονύσου
Ρέμα Ξυλοκέριζας
Ρέμα Αγίας Παρασκευής ή Βαζάνα
Ρέμα Εφημεριδοπωλών ή Παμμακαρίστου

Επιπλέον οι μελέτες για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε λεκάνες απορροής στην Δημοτική Ενότητα Μαραθώνα και η επικαιροποίηση των μελετών Διευθέτησης Ερασίνου, ανέρχονται στα 657.874, 13 ευρώ και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επίσης, συζήτησαν και για την πορεία των μελετών αναμόρφωσης του λιμενίσκου της Νέας Μάκρης και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και σύντομα θα παρουσιαστούν σχέδια και λεπτομέρειες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.