Dalgona coffee: Ποιος είναι και πώς θα φτιάξετε τον καφέ που googlαραν οι Έλληνες

Ο Dalgona coffee ήταν ο καφές της καραντίνας, την άνοιξη και βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων της Google στην κατηγορία των συνταγών.

Η ετήσια έκθεση της Google για τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις την χρονιά που οδεύει προς το τέλος της, έφερε ξανά στον προσκήνιο τον Dalgona coffee.

Πρόκειται για μία συνταγή που έγινε viral κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown και αρκετοί Έλληνες έψαξαν πως να την κάνουν, μπας και καταφέρουν να περάσουν λίγο πιο ευχάριστα την ώρα τους.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lou 🔮 (@louisegraceansell)

Ποια όμως είναι αυτή η συνταγή, η οποία προέρχεται από τη Νότιο Κορέα;

Σύμφωνα με το South China Morning Post, ο υπεύθυνος όλης αυτής της «παράνοιας» είναι ο διάσημος Κορεάτης ηθοποιός Jung Il-woo, ο οποίος ανέκαθεν έτρωγε πολλά Dalgona και είπε να δοκιμάσει κάτι που να του το θυμίζει.

Έβαλε σε ένα μπολ ζάχαρη, καφέ σαν και αυτόν που φτιάχνουμε φραπέ και λίγο καυτό νερό. Τα συστατικά αυτά τα ανακάτεψε και έφτιαξε έναν αφρό έναν αφρό.

Σε ένα άλλο ποτήρι, στη συνέχεια, έβαλε παγάκια και γέμισε τα 2/3 του με γάλα.

Τέλος, πάνω στο γάλα έριξε τον αφρό που έφτιαξε με τον καφέ και τη ζάχαρη και είχε τον dalgona coffee.

Πώς θα φτιάξεις τον «επίσημο καφέ» της καραντίνας
Ο καφές, παρόμοιος με το κλασσικό ελληνικό «φραπόγαλο», έχει πλημμυρίσει το Instagram και το Tik Tok και δεν χρειάζεται παρά μόνο τρία υλικά για να παρασκευαστεί.

ΥΛΙΚΑ

– 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
– 2 κ.σ. ζάχαρη
– 2 κ.σ. ζεστό νερό
– γάλα
– παγάκια (εάν τον φτιάξετε κρύο)

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

– Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον καφέ, τη ζάχαρη και το νερό
– Χτυπάμε με το μίξερ ή με shaker (ή ακόμη και με το χέρι για τους πιο δυνατούς) για τουλάχιστον 3-5 λεπτά, έως ότου το μείγμα μας γίνει από αφρός μια πηχτή κρέμα.
– Σε ένα ποτήρι, βάζουμε γάλα (ζεστό ή κρύο) και από πάνω τοποθετούμε την πηχτή κρέμα

TIPS

Το μυστικό για την πηχτή και κρεμώδη υφή του καφέ είναι οι ίδες δόσεις καφέ και νερού και το καλό χτύπημα του μείγματος έως ότου δημιουργηθεί η συγκεκριμένη υφή.

Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη, ωστόσο εάν την αποφύγετε τελείως, το μείγμα δεν θα βγει τόσο «φουντωτό» και πηχτό.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την απλή ζάχαρη με καφέ ζάχαρη, ή ζάχαρη καρύδας, αλλά όχι με σκόνη στέβια γιατί δεν θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα.

Σερβίρετε με λίγη κανέλα ή κακάο ή και λίγο εκχύλισμα βανίλιας για να το κάνετε πιο ιδιαίτερο.

EleftherosTypos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.