Δεύτερη περίπτωση θρομβοπενίας μετά από εμβόλιο με Astrazeneca – Τι λένε από το νοσοκομείο

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο ΕΟΦ εξετάζει τον φάκελο του 35χρονου στην Κρήτη που εμφάνισε θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του, μια 44χρονη γυναίκα, περνάει τώρα από μια σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα θρομβοπενίας που εμφάνισε, σχετίζεται με τον δικό της εμβολιασμό με Astrazeneca.

Η 44χρονη εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Astrazeneca πριν από 15 ημέρες και εμφάνισε συμπτώματα θρομβοπενίας. Πρόκειται για μια αυτοάνοση επιπλοκή και αφορά στην διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Χάρη Λυδάκη, η γυναίκα προσήλθε στο νοσοκομείο με άτυπα συμπτώματα, «δεν είχε κάποια μείζονα εκδήλωση δηλαδή» όπως μας είπε ο γιατρός.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό, ότι ακόμα μία γυναίκα στην Κρήτη, μία 47χρονη, νοσηλεύεται 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Δείτε ακόμα:  Βασιλακόπουλος: «Γνωρίζαμε από τον Φεβρουάριο για τις επιπλοκές του AstraZeneca»

Όπως περιγράφει ο ίδιος τα γεγονότα:

«Στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν διαταραχές πηκτικότητας στο αίμα της ασθενούς, δηλαδή διαταραχές τύπου προθρομβωτικής κατάστασης και χαμηλά αιμοπετάλια. Αυτό μας έθεσε σε υποψία πιθανής συσχέτισης/ επιπλοκής από το εμβόλιο. Σημειώνεται ότι η ασθενής δεν έχει ιστορικό προβλημάτων πηκτικότητας. Είναι νοσηλευόμενη πέντε ημέρες τώρα. Παρακολουθείται με εξετάσεις (ικανότητας πηκτικότητας του αίματος, αιμοπεταλίων κτλ) έως ότου ξεκαθαρίσουμε αν όντως υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο. Η υποψία για συσχετισμό με τo Astrazeneca, θα έρθει εξ αποκλεισμού άλλων διαγνώσεων. Να πω πάντως, ότι τα εργαστηριακά ευρήματα της πηκτικότητας του αίματος μπορούν να είναι και εκδηλώσεις πολλών άλλων νόσων, ταυτόχρονα».

Δείτε ακόμα:  AstraZeneca: Βατερλώ για την Ευρώπη η μάχη για το εμβόλιο

Πάντως, όπως καταλήγει ο κύριος Λυδάκης, αν δεν βρεθεί τίποτα στις εξετάσεις, αυτό που θα υπάρχει πια θα είναι η ισχυρή υποψία συσχετισμού με το εμβόλιο. Σημειώνεται ότι τόσο ο ΕΟΦ, όσο και ο ΕΟΔΥ έχουν ενημερωθεί ήδη για το περιστατικό και περιμένουν τις εξετάσεις από το Βενιζέλειο για να προχωρήσουν, πολύ πιθανόν, στην έκδοση κίτρινης κάρτας και για αυτό το περιστατικό.

newsit.gr