Δείτε από ψηλά τον μεγαλύτερο αστικό αυτοκινητόδρομο που διατρέχει την Αττική από την Ελευσίνα ως τα Σπάτα

Drone έχει καταγράψει κάποιες ξεχωριστές εικόνες από τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας σε έναν από τους σημαντικότερους κόμβους της Αττικής Οδού.

Σημαντικά ευκολότερες έχει κάνει τις μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας η Αττική Οδός, ο μεγαλύτερος και πιο σύγχρονος αστικός αυτοκινητόδρομος της χώρας.

Η Αττική Οδός διατρέχει την Αττική από την Ελευσίνα ως τα Σπάτα, με κύριο αυτοκινητόδρομο τον Αυτοκινητόδρομο 6 (Α6) και δευτερεύοντες τους A61 (Μαρκόπουλο – Λαύριο), Α62 (Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού), Α64 (Κορωπί-Αεροδρόμιο), Α65 (Περιφερειακή Λεωφόρος Αιγάλεω), οι οποίοι είναι κλάδοι του Α6. Παράλληλα, υπάρχει ο τριτεύων αυτοκινητόδρομος Α621, κλάδος του Α62.

Η κατασκευή του αστικού αυτοκινητόδρομου ξεκίνησε το 1996, ενώ ένα μέρος της άνοιξε μαζί με το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο και εξυπηρετεί από το 2001.

Ένας από τους σημαντικότερους κόμβους της Αττικής Οδού είναι αυτός στη Μεταμόρφωση που παρέχει σύνδεση με τον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι).

Παράλληλα πρόκειται για έναν κόμβο όπου αρκετά συχνά προκαλείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, με τους οδηγούς -κατά τις ώρες αιχμής- να υποβάλλονται σε καθυστερήσεις.

Την αποσυμφόρηση της εξόδου Μεταμόρφωσης θα σημάνει το έργο της επέκτασης της Λεωφ. Κύμης, ένα οδικό “bypass” που συνιστά την πρώτη επέκταση της Αττικής Οδού εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Το έργο έχει αναλάβει το σχήμα ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ενώ για να προχωρήσει αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προσφυγή που έχει κατατεθεί από τον Δήμο Νέου Ηρακλείου.

Εκ των συνολικά 3,5 χλμ. του έργου, τα 2,5 χλμ. θα έχουν τη μορφή σήραγγας, σηματοδοτώντας τη δημιουργία μιας νέας εξόδου προς την Εθνική Οδό στον κόμβο της Καλυφτάκη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να δούμε κάποιες εντυπωσιακές εικόνες του κόμβου της Μεταμόρφωσης από ψηλά.

carandmotor.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.