Δείτε live την επέλαση του καύσωνα στην Ελλάδα

Ξεκίνησε η επέλαση του καύσωνα στην Ελλάδα. Επικίνδυνες θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες.

Ο επικίνδυνος καύσωνας έχει ήδη ξεκινήσει και το θερμόμετρο έχει αγγίξει τους 40 βαθμούς σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας. Χειροτερεύουν τα πράγματα από αύριο σε όλη τη χώρα. Σε καμίνι θα μετατραπεί και η Αττική, ενώ αφόρητη αναμένεται να είναι η κατάσταση σε όλα τα αστικά κέντρα.

Δείτε live μέσω του windy.com την επέλαση του καύσωνα στην Ελλάδα στο παρακάτω γράφημα:

Δείτε ακόμα:  Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με τι καιρό θα κάνουμε παρέλαση

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Σάκη Αρναούτογλου δίνουν διάρκεια των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών για 10 ημέρες, παρά τις αρχικές προγνώσεις της ΕΜΥ που έκαναν λόγο για τέλος του καύσωνα από τις 3 Αυγούστου.

«Η βορειοαφρικανική ζέστη δυστυχώς δεν φαίνεται να μας εγκαταλείπει εύκολα και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για το αν και πότε μέσα στις επόμενες 7 με 10 ημέρες θα επανέλθει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα! Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον κάτι παραπάνω από γεγονός!» γράφει στο facebook ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3.

Δείτε ακόμα:  Και ξαφνικά... χειμώνας! Ο καιρός το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα εξέδωσε και η ΕΜΥ, στο οποίο κάνει λόγο για «ένα επικινδυνο καιρικό φαινόμενο», που «θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό».

Κορύφωση του κύματος αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όμως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

ieidiseis.gr