Δείτε πως εξαπάτησαν επιχειρηματία και του απέσπασαν 12.000 ευρώ… με το πάτημα ενός κουμπιού!

Ένας επιχειρηματίας από την Κρήτη έπεσε θύμα απάτης από απατεώνες, οι οποίοι, με το πρόσχημα της πληρωμής για τη δήθεν ενοικίαση αυτοκινήτου από την επιχείρησή του, του έκλεψαν το ποσό των 12.000 ευρώ. Ο δράστης που συνομίλησε με το θύμα, κατάφερε και του απέσπασε το μεγάλο χρηματικό ποσό από το λογαριασμό της εταιρείας, καθώς τον έπεισε να μπει σε έναν σύνδεσμο μέσω του e-mail του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 59χρονος επιχειρηματίας από το Ηράκλειο της Κρήτης ο οποίος διατηρεί γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων, κατήγγειλε στις αρχές ότι ένας άγνωστος άνδρας του τηλεφώνησε από κινητό τηλέφωνο και με πρόσχημα την πληρωμή για ένα ΙΧ που ήθελε να ενοικιάσει τον έπεισε να πατήσει σε έναν υπερσύνδεσμο που του έστειλε μέσω email και έτσι κατάφερε να τον εξαπατήσει.

Και αυτό γιατί ο απατεώνας με το πάτημα του συνδέσμου, απέκτησε πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία από τους οποίους απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ με πέντε διαφορετικές συναλλαγές, όπως αναφέρει το ekriti.gr.

Παρά τις συστάσεις των ειδικών και την καχυποψία των πολιτών απέναντι σε οποιαδήποτε πληροφορία λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο ή στα e mail τους, οι απατεώνες βρίσκουν τρόπους να εξαπατήσουν τα θύματά τους και να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όταν πλέον ο 59χρονος αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη ήταν ήδη αργά και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.