Δέκα χρόνια κάθειρξης στον αθλητή τζούντο για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών καταδικάστηκε ο αθλητής τζούντο, ο οποίος στις 14 Ιανουαρίου 2022 στην περιοχή της Αργυρούπολης ξυλοκόπησε άγρια την σύντροφό του Όλγα Δημητρακοπούλου, η οποία έκτοτε παραμένει σε κέντρο αποκατάστασης, προκειμένου να ανακτήσει όσο το δυνατόν τη λειτουργικότητα της.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, συντασσόμενο με την εισαγγελική πρόταση, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του αναγνωρίστηκε – κατά πλειοψηφία- το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο ίδιος στην απολογία του επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, ισχυριζόμενος ότι έβλεπε «οράματα», και πως την ώρα του ξυλοδαρμού ήταν «θολωμένος», ενώ είχε κάνει χρήση χασίς και αλκόολ.

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε να κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη επειδή μετά τον ξυλοδαρμό τηλεφώνησε στις αδερφές του και ζήτησε να καλέσουν το ΕΚΑΒ.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.