Δεκτό το αίτημα προσωρινής διαταγής της κτηνιάτρου που κατηγορήθηκε από τον Τ. Καφετζή

Με απόφαση που εξέδωσε σήμερα το πρωί το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, έγινε δεκτό εν μέρει το αίτημα που υπέβαλε μια κτηνίατρος για την έκδοση προσωρινής διαταγής που θα απαγορεύει στον πρώην παίκτη του Survivor Τζέιμς Καφετζή να παύσει την προσβολή της προσωπικότητάς της και ιδίως να αφαιρέσει από τις ιστορίες και δημοσιεύσεις του οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά της και την επαγγελματική της ιδιότητα.

Το δικαστήριο υποχρεώνει τον καθ’ ού, προσωρινά έως τον χρόνο συζήτησης της αίτησης και υπό τον όρο συζήτησης αυτής, να παραλείπει αναρτήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στον ιστότοπο «youtube» που αφορούν στο πρόσωπο της αιτούσας είτε ευθέως είτε με σαφή και αναντίρρητα υπονοούμενα που παραπέμπουν ευθέως στο πρόσωπό της και στην επαγγελματική της ιδιότητα.

Σε επιστολή που απέστειλε στο irafina.gr, αναφέρει:

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης σας αναφορικά με το περιστατικό απώλειας του κατοικιδίου του κ. Τζέιμς Καφετζή και για την ενημέρωσή σας, σας αποστέλλω το κείμενο της από 24.6.2022 προσωρινής διαταγής της Αξ. Κας Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου επί της από 21.6.2022 Αίτησης μου για λήψη ασφαλιστικών μέτρων-προσωρινής ρύθμισης κατάστασης και προσβολής προσωπικότητας το οποίο έχει αυτολεξεί ως εξής:

«Το Δικαστήριο αφού άκουσε την αιτούσα και την προτεινόμενη από τον καθ’ ου η αίτηση μάρτυρα, τους πληρεξούσιους Δικηγόρους των διαδίκων και τις διευκρινήσεις τους και εκτίμησε τα υποβληθέντα σημειώματά τους καθώς και τα λοιπά προσκομισθέντα έγγραφα.
Δικάζοντας αντιμωλία των διαδίκων.
Δέχεται εν μέρει το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.
Υποχρεώνει τον καθ’ ου η αίτηση, προσωρινά έως τον χρόνο συζήτησης της αίτησης και υπό τον όρο της συζήτησης αυτής να παραλείπει αναρτήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στον ιστότοποYouTube, που αφορούν στο πρόσωπο της αιτούσας είτε ευθέως είτε με σαφή και αναντίρρητα υπονοούμενα που παραπέμπουν ευθέως στο πρόσωπό της και στην επαγγελματική της ιδιότητα»

Έτι περαιτέρω σας αποστέλλω το από 23.6.2022 Δελτίο τύπου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου ( https://www.hva.gr/el/article.php?id=2104) το περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΘΥΜΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ

Λάβαμε γνώση του περιστατικού που συνέβη στις 20/6/22 στο κτηνιατρείο συναδέλφου στη Ρόδο, καθώς και όσα επακολούθησαν και ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος είμαστε υποχρεωμένοι να παρέμβουμε ώστε να αντιληφθούν άπαντες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους.

Καταρχάς όταν κάποιο ζώο εκπνέει, γεγονός σε κάθε περίπτωση λυπηρό, ο ιδιοκτήτης του, εφόσον επιθυμεί να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου, αιτείται νεκροψία νεκροτομή αυτού στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αντί αυτού η ιδιοκτήτρια του ζώου, η οποία ήταν η μόνη παρούσα στο κτηνιατρείο, προτίμησε να ενημερώσει τον αδερφό της που είναι «αναγνωρίσιμο» πρόσωπο ώστε να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα που ανέφεραν ότι η κτηνίατρος σκότωσε τον σκύλο, χορηγώντας του μεγάλη δόση αναισθησίας.

Φυσικά, ο αδελφός της ιδιοκτήτριας ουδεμία σχέση έχει με την κτηνιατρική επιστήμη. Απλά θεώρησε ορθό να εκμεταλλευτεί την «αναγνωρισιμότητά» του και να αναρτήσει τα ανωτέρω, δυσφημώντας και συκοφαντώντας μία επιστήμονα κτηνίατρο.

Πέραν της αντίδρασης της συναδέλφου διά της νομικής οδού, ο ΠΚΣ δηλώνει απερίφραστα ότι θα στηρίξει, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, κάθε συνάδελφο, του οποίου, χωρίς κανένα στοιχείο, θίγεται η αξιοπρέπειά του και η επαγγελματική του υπόσταση.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να εκμεταλλεύεται την όποια, συνήθως πρόσκαιρη, αναγνωρισιμότητα για να προσβάλει και να λοιδορεί ανθρώπους που επί χρόνια υπηρετούν την κτηνιατρική επιστήμη, να είναι βέβαιος ότι έχουμε τη βούληση και την ισχύ και το έχουμε αποδείξει σε όλα τα επίπεδα να αντιδράσουμε δυναμικά.

Τέλος θεωρούμε θλιβερό το να είναι κάποιος κρυμμένος πίσω από έναν υπολογιστή και ανωνύμως να αναπαράγει και να στηρίζει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Η άκριτη αποδοχή των θέσεων οποιουδήποτε χωρίς διασταύρωση, ανάλυση και ερμηνεία δημιουργεί ομάδες και εν τέλει κοινωνίες καθοδηγούμενες που λειτουργούν ως άβουλα πειθήνια, ετερόφωτα όντα»

Με εκτίμηση,

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.