Δεν μπορεί να βγει από τα ψηφοδέλτια ο Κατρούγκαλος – Τι θα γίνει αν εκλεγεί βουλευτής

Εκτός της εκλογικής μάχης τέθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τις δηλώσεις του για την επαναφορά των ασφαλιστικών εισφορών που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. Τι θα συμβεί με την υποψηφιότητά του καθώς είναι αργά να διαγραφεί από τα ψηφοδέλτια.

Σαν «βόμβα» έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης, δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές 2023, η παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η εν λόγω απόσυρση έρχεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δηλώσεις του αναφορικά με το ενδεχόμενο επαναφοράς των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ήταν παλιά με τον νόμο Κατρούγκαλου που καταργήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ενώ ήδη είχε προχωρήσει σε διευκρινιστικές δηλώσεις, μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του, ανακοίνωσε ότι «αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη» και δηλώνει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, ο κ. Κατρούγκαλος τίθεται εκτός εκλογικής μάχης, όμως από τη στιγμή που έχουν βγει τα ψηφοδέλτια δεν μπορεί να αποσυρθεί από μόνος του ούτε το κόμμα να τον σβήσει.

Εάν όμως ψηφιστεί και εκλέγει, τότε δεν θα εκλεγεί βουλευτής αλλά στις δεύτερες εκλογές στις 2 Ιουλίου που τα κόμματα θα πάνε με λίστες, θα διαγραφεί. Τότε θα τεθεί εκτός του ψηφοδελτίου και θα βγει από τη λίστα. Εάν πάλι δεν προκύψουν δεύτερες εκλογές τότε θα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής αφού ορκιστεί.

Τι λέει το υπουργείο Εσωτερικών

Μετά τη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου για απόσυρση από τις εκλογές, το υπουργείο Εσωτερικών ρωτήθηκε τι θα συμβεί με τα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.