Δεν θα ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα Γυμνάσια & Λύκεια

Δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, κάποια συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δεν θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα από την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας το θέμα για το άνοιγμα των Λυκείων και Γυμνασίων, σύμφωνα την υπουργό Παιδείας.

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι το υπουργείο Παιδείας περιμένει την επιτροπή των ειδικών να τους υποδείξει πότε θα γίνει η συζήτηση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω εικόνα ότι ότι θα υπάρχει αυτή την εβδομάδα τέτοια συζήτηση, αλλά θα γίνει για άλλα θέματα, όπως η πρακτική των τελειοφοίτων», τόνισε.

Δείτε ακόμα:  Τραγικό τέλος για 57χρονη - Έπεσε σε δεξαμενή με νερό

Υπενθυμίζεται ότι η aftodioikisi.gr είχε προαναγγείλει τη συνέχιση της τηλεκπαίδευσης στη β΄βάθμια εκπαίδευσης.

Ενώ και η ΟΛΜΕ τονίζει ότι ακόμη κι αν ανοίξουν, θα ξανακλείσουν.

Τι είπε για τα Λύκεια

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν τα Λύκεια μόνο για τη Γ’ Λυκείου, καθώς αυτό έχει τεράστια πρακτικά προβλήματα ως προς το διδακτικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν συζητηθεί το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αυτή την εβδομάδα, τότε δεν αναμένεται να ανοίξουν Λύκεια και Γυμνάσια την ερχόμενη.

Δείτε ακόμα:  «Ναι» στο άνοιγμα όλων των καταστημάτων από τους λοιμωξιολόγους!

Σαρηγιάννης: Δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξέφρασε την ανησυχία του στον ΣΚΑΪ ότι με τα δημοτικά σχολεία εν λειτουργία, αν ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away, τα κρούσματα θα φτάσουν τα 2.000 στις αρχές Απριλίου.

Πάντως, υποστήριξε ότι τότε η κατάσταση θα είναι πιο διαχειρίσιμη, καθώς και ο καιρός θα είναι καλύτερος και θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα - Πικέρμι: Νέες συσκευές θερμομέτρησης και ανέπαφης απολύμανσης, σε όλα τα Σχολεία & τα Δημοτικά κτήρια (φωτό)

«Μπορούμε να ανοίξουμε τα καταστήματα στις 18 Ιανουαρίου με click away και ταυτόχρονα να προετοιμαστούμε και για το επόμενο βήμα του click in the shop (ραντεβού για αγορές μέσα στο καταστήμα). Ωστόσο, δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης», δήλωσε ο καθηγητής.

aftodioikisi.gr