Δεν θα γίνει στη Ραφήνα το Photo Climate Vision!

Δεν θα γίνει τελικά στη Ραφήνα το Photo Climate Vision. Πρόκειται για το Φεστιβάλ φωτογραφίας με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή που αρχικά είχε ανακοίνωση από τον Δήμο πως θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας, μετά ανακοινώθηκε πως θα αναβληθεί και πως θα γίνει κάποια άλλη στιγμή και που τελικά σήμερα με νέο Δελτίο τύπου μάθαμε πως δεν θα γίνει στη Ραφήνα αλλά στον Πολυχώρο Escape Athens!!!

Χωρίς περισσότερα σχόλια, το δελτίο τύπου του δήμου Ραφήνας Πικερμίου αναφέρει:

Θέμα: Εναρκτήρια Εκδήλωση του έργου Photo Climate Vision

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου στις 15:00 στον Πολυχώρο Escape Athens.

Το έργο «PhotoClimateVision» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» του χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023.

Το έργο υλοποιείται από το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση και τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Το «Photo Climate Vision» είναι μια πρόταση διοργάνωσης φεστιβάλ φωτογραφίας με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, το οποίο επιχειρεί να εξηγήσει το πώς αυτή γίνεται αντιληπτή στις πόλεις που ζούμε.

Σκοπός της πρότασης είναι:

1) να αναδειχτούν οι κλιματικές προκλήσεις μέσα από ένα καλλιτεχνικό ταξίδι με αφετηρία τις περιοχές προέλευσης των μελών των ομάδων – στόχου και κατάληξη τις γειτονιές των πόλεων στις οποίες ζουν, για να παρουσιάσουν ό,τι τους συναρπάζει, τους συγκινεί και τους ενώνει σε σχέση με το κλίμα και

2) να προωθηθεί μια καλή πρακτική ένταξης των προσφύγων/ μεταναστών σε τοπικό επίπεδο υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής.

Στόχος του PhotoClimateVision είναι ο συνδυασμός της καλλιτεχνικής έκφρασης με τη διάδοση επιστημονικά αξιόπιστων πληροφοριών και ευαισθητοποίηση των μελών των ομάδων – στόχου σχετικά με την κλιματική δράση.

Ομάδες – στόχοι των εκπαιδευτικών επιστημονικών και καλλιτεχνικών ενεργειών είναι οι πρόσφυγες/μετανάστες και οι ενεργοί πολίτες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.