Διάλειμμα από τα βασιλικά καθήκοντα κάνει η Καμίλα – Ποιος θα εκπροσωπεί το Παλάτι

Τα περισσότερα καθήκοντα του Παλατιού έχει αναλάβει η Καμίλα από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Εκείνη όμως ζητά ένα μικρό διάλειμμα από τις υποχρεώσεις αφού εμφάνισε σημάδια κόπωσης. Η βασίλισσα φαίνεται πως εξαντλήθηκε σηκώνοντας το βάρος για λογαριασμό του Καρόλου, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία.

Η 76χρονη βασίλισσα δεν έχει προγραμματίσει υποχρεώσεις αυτήν την εβδομάδα και θα περάσει μερικές ημέρες με την οικογένειά της προτού πετάξει με ιδιωτική πτήση τη Δευτέρα. Θα επιστρέψει στη δράση στις 11 Μαρτίου για να εκπροσωπήσει τον βασιλιά στη λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Ο Κάρολος θα εκδώσει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να τιμήσει την περίσταση.

Υπολογίζεται ότι πραγματοποίησε 13 επίσημες εμφανίσεις από τότε που ήρθε στο φως η κατάσταση του συζύγου της.

Ποιος θα εκπροσωπεί το Παλάτι χωρίς εκείνη;

Τη θέση της θα αναλάβει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος έχει ήδη φορτωμένο πρόγραμμα εξαιτίας της υγείας της συζυγού του, πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, η οποία έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα κι αυτή τη στιγμή αναρρώνει.

Στο πλευρό του πρίγκιπα της Ουαλίας θα βρίσκεται και η θεία του και αδερφή του βασιλιά Καρόλου, πριγκίπισσα Άννα. Οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας που παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία πρόβα τζενεράλε για τη μεγάλη διαδοχή του θρόνου.

Μια βασιλική πηγή είπε στους Sunday Times: «Αν και δεν περίμενε να βρεθεί στην ηγετική θέση της οικογένειας, η βασίλισσα είναι απολύτως έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται. Έχει ενθουσιαστεί από την αντίδραση του κοινού. Έχει βρει αποθέματα ενέργειας που ακόμη και η ίδια δεν πίστευε ότι είχε, και η εκτίμησή της από αυτούς που βρίσκονταν μέσα στο παλάτι έχει εκτιναχθεί στα ύψη καθώς έχει βάλει την πλάτη της».

Επέμενε ο Κάρολος

Η βασιλική συγγραφέας Ingrid Seward δήλωσε στη Sun on Sunday ότι ο Κάρολος επέμενε ότι η σύζυγός του πρέπει να ξεκουραστεί. «Βλέπει ότι είναι εξαντλημένη. Η Καμίλα ανησυχούσε για την υγεία του συζύγου της, αλλά ήταν επίσης εκείνη που έπρεπε να ανταποκριθεί στο πολυάσχολο πρόγραμμα των βασιλικών υποχρεώσεων. Θέλει να είναι δίπλα στον βασιλιά και στην Κέιτ. Σίγουρα της αξίζει λίγη ξεκούραση και χαλάρωση».

Η αλήθεια για την πριγκίπισσα Κέιτ

Στο μεταξύ, στη Βρετανία φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ.

Ο «μύλος» των φημών πυροδοτήθηκε από την απόφαση του Ουίλιαμ να μην παραστεί στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδας, στο Ουίνδσορ για άγνωστους προσωπικούς λόγους, παρόλο που το Παλάτι επέμεινε ότι η πριγκίπισσα εξακολουθεί να αναρρώνει καλά.

Όμως η απόφαση του πρίγκιπα και η έλλειψη εξηγήσεων γι’ αυτήν αποκάλυψε πόσο υψηλού κινδύνου είναι η «στρατηγική της σιωπής». Δυστυχώς, όταν δεν υπάρχουν πληροφορίες «γεννιούνται» γρήγορα φήμες και εικασίες.

Οι θεωρίες συνωμοσίας κυριαρχούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλη την εβδομάδα. Η πρώην γραμματέας επικοινωνίας του Παλατιού, Ailsa Anderson, δήλωσε ότι το έντονο ενδιαφέρον για τους βασιλικούς δεν είναι καινούργιο. Είχε δεκάδες τηλεφωνήματα όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος παρευρέθηκε σε έναν αρραβώνα με γύψο στο χέρι του. Αλλά η σύγκριση μεταξύ του βασιλιά και της Κέιτ είναι άδικη, σύμφωνα με την ίδια.

Δεν έχουμε δει την πριγκίπισσα από την ημέρα των Χριστουγέννων. Είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι αναπόφευκτο ότι ο κόσμος θέλει να μάθει περισσότερα. Με άλλες μεγάλες εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας να πλησιάζουν σύντομα, όπως η λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, η προσμονή για το πότε θα τη δούμε θα κορυφωθεί.

Ωστόσο, αυτό που έχει γίνει σαφές είναι ότι ο Ουίλιαμ δεν πρόκειται να αλλάξει τη θέση του σχετικά με την οικογενειακή τους ιδιωτικότητα, όσο θορυβώδεις και αν γίνουν οι εικασίες. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα -και η ομάδα τους στο παλάτι του Κένσινγκτον- επιμένουν στη γραμμή που έβγαλαν τον Ιανουάριο: έχει υποβληθεί σε εγχείρηση στην κοιλιά και δεν θα επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις της πριν από το Πάσχα.

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.