Διάγγελμα Μητσοτάκη: Βέβαιη η παράταση του Lockdown – Οι κρίσιμες ανακοινώσεις

Βέβαιη θεωρείται η παράταση του lockdown, το οποίο λήγει τυπικά στις 30 Νοεμβρίου, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας δεν είναι τα αναμενόμενα, με την κυβέρνηση, ωστόσο, να έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό για την άρση των μέτρων.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα – πιθανότατα την Παρασκευή – ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του θα ανακοινώσει την παράταση του Lockdown.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τη Δευτέρα είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο άρσης του lockdown την 1η Δεκεμβρίου, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει υψηλό».

Τι θα ανοίξει και πότε

Δείτε ακόμα:  Ποιες επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν ενοίκιο για το Φεβρουάριο

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, υπάρχουν εισηγήσεις να ανοίξουν μόνο τα Δημοτικά στις 7 Δεκεμβρίου και όχι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, αναμένεται πρώτα να ανοίξουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη και αργότερα στις 14 Δεκεμβρίου τα μεγάλα καταστήματα. Θολό, ωστόσο, παραμένει το τοπίο για την εστίαση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι με πολύ αυστηρούς περιορισμούς θα ανοίξουν τα εστιατόρια, ωστόσο δεν κλειστά θα είναι τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης.

Δείτε ακόμα:  Τραγικό τέλος για 57χρονη - Έπεσε σε δεξαμενή με νερό

Την Πέμπτη συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ώστε να εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να δώσουν τις προτάσεις τους.

Newsbomb.gr