Διαψεύδει το Υπουργείο Εργασίας την περικοπή στα έξοδα των κηδειών των θυμάτων στα Τέμπη – Στις 3.500 ευρώ τα έξοδα

Τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες περικόπτονται τα έξοδα για τις κηδείες των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη διέψευσε το Υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως τα έξοδα θα είναι 3.500 ευρώ και αύριο θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:

«Σχετικά με φήμες για δήθεν περικοπή της δημόσιας δαπάνης για την κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, υπογραμμίζεται ότι οι φήμες αυτές είναι παντελώς ανυπόστατες. Δεν υπάρχει καμία περικοπή!.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκδίδεται, το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί αύριο».

Την στιγμή που όλη η χώρα πενθεί τον χαμό τόσων νέων ανθρώπων στο δυστύχημα στα Τέμπη οργή προκάλεσε η αποκάλυψη του thesstoday.gr, ο οποίος παρουσίασε το ΦΕΚ όπου αναφέρεται το ότι οι κηδείες των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος θα γίνουν δημοσία δαπάνη. Ωστόσο, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του, έγκυρες ιατροδικαστικές πηγές εξηγούν ότι το ποσό που δαπανά το κράτος ανά άτομο ανέρχεται στις 2.000 ευρώ, ενώ αρχικά ήταν στις 3.500 ευρώ.

Αυτό, όπως τονίζει, είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα γραφεία τελετών που συζητούσαν να αναλάβουν τις κηδείες, αποφάσισαν… να κάνουν πίσω!

Εν ολίγοις, για κάποιους εκεί έξω, το κέρδος εξακολουθεί να είναι το μόνο που μετράει, ακόμη κι αν πρόκειται να πατήσουν -κυριολεκτικά- επί πτωμάτων…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.