Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για το lockdown! Διπλάσια τα πρόστιμα – Πού ΔΕΝ ισχύουν τα SMS

Ζωντανή η ενημέρωση σήμερα (6/11) για τον κορονοϊό, όπως συμβαίνει κάθε Τρίτη και Παρασκευή, από τους Γκίκα Μαγιορκίνη και Νίκο Χαρδαλιά.

Μετά τον κ. Μαγιορκίνη που μίλησε για δραματική αύξηση των θανόντων τις επόμενες ημέρες, τον λόγο πήρε ο κ. Χαρδαλιάς που απηύθυνε και πάλι έκκληση προς τους πολίτες να γίνει λελογισμένη χρήση των SMS. «Ειδικά κατά τις βραδινές ώρες οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ειδική αναφορά έγινε για τους νεοσυλλέκτους της επόμενες εβδομάδας. «Για τη μετάβασή τους θα μπορούν να έχουν μαζί και τους δύο γονείς τους». Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι σε όλη την επικράτεια δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα…

Επίσης, όσοι εισέρχονται στη χώρα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR που να έχει πραγματοποιηθεί έως 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Το μέτρο αυτό ισχύει για όλες τις πύλες εισόδου είτε με χερσαία είτε με αεροπορικά μέσα.

Δείτε ακόμα:  Γερμανοί επιστήμονες βγάζουν «σκάρτα» τα rapid tests: «Ανιχνεύουν κατά μέσο όρο μόλις το 58% των ασυμπτωματικών»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπενθύμισε ότι από αύριο επιτρέπεται η λειτουργία του πρωτογενούς τομέα, αλλά και της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας.

Ειδικά για τη Σάμο, δεν ισχύει η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών. Επίσης, στη Σάμο χωρίς SMS αλλά στην Καρδίτσα με SMS ισχύουν οι εργασίες για τις επισκευές χώρων.

Το πρόστιμο θα είναι 300 ευρώ. Για τον εργοδότη το πρόστιμο είναι 500 ευρώ. Ο τετραψήφιος αριθμός 1520 μπορεί να χρησιμοποιείται από τους ενδιαφερόμενους.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός για τα λύματα στην Αττική - Κατακόρυφη αύξηση ιικού φορτίου

lawandorder.gr