Διευθύντρια Γυμνασίου έκανε μήνυση σε μαθητές λόγω κατάληψης

Διευθύντρια Γυμνασίου στο Ρέθυμνο που τελεί υπό κατάληψη, προχώρησε σε υποβολή μήνυσης σε βάρος επτά μαθητών για διατάραξη οικιακής ειρήνης, δηλαδή για παρακώλυση λειτουργίας υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, οι μαθητές και οι γονείς τους κλήθηκαν από την αστυνομία και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου διώκονται και οι γονείς τους, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Πιο συγκεκριμένα, όλη την εβδομάδα το σχολείο βρισκόταν σε κατάληψη. Η διευθύντρια και οι καθηγητές έκαναν συνεχώς συζητήσεις με τους μαθητές που εμφανίζονταν ως υπεύθυνοι για την κινητοποίηση, προκειμένου να λήξει η κατάληψη και το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά.

Και ενώ οι μαθητές φέρονται να έλεγαν πως θα σταματήσουν την κινητοποίηση και θα ανοίξουν το σχολείο, τελικά δεν το έκαναν, με αποτέλεσμα το πρωί της Παρασκευής, η διευθύντρια του σχολείου να προχωρήσει στις μηνύσεις σε βάρος επτά παιδιών, που εκείνη την ώρα ήταν στην πόρτα του σχολείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για πέντε παιδιά της τρίτης γυμνασίου, ένα της δευτέρας και ένα της πρώτης. Για το γεγονός ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Λίγο αργότερα, από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών και τους ζητήθηκε να πάνε στο ΑΤ για να καταθέσουν, όπως και έγινε. Τελικά, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πήραν αποτυπώματα από τους μαθητές

Το γεγονός ότι οι μαθητές υποβλήθηκαν στην προβλεπόμενη διαδικασία με την λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών, όπως γίνεται σε όλους όσοι είναι εν δυνάμει κατηγορούμενοι, έχει ενοχλήσει τους γονείς των παιδιών, θεωρώντας ότι αντιμετωπίστηκαν με υπερβολικό τρόπο, πράγμα που στιγμάτισε, όπως είπε πατέρας που επικοινώνησε με το GOODnet.gr, τα παιδιά.

Από την άλλη, αστυνομικοί αναφέρουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.